Vettig Blåtandshögtalare Under 1000Kr

Sonen har nu köpt sin första egna "Hi-Fi utrustning" och det blev en cylinderformad, stänktålig blåtandshögtalare från TDK (TDK Trek).

(TDK får mig att tänka på gamla kasettband och 3,5" disketter?)

Lenovo-G50-45-Säljes 001

Parkoppling Blåtandshögtalare

Modern "Hi-Fi" kopplar man in genom att trycka på högtalarens knapp för blåtand och söka fram den i telefonen, detta göra man en gång per telefon/platta (parkoppling).

TDK-Trek-Saknar-Laddare-Mikro-USB-Aux-ingångar

Det finns även en 3,5mm ingång under ett gummilock på baksidan och så en stor huvudströmbrytare samt ingång för laddning. Högtalaren har inbyggda batterier och klarar X antal timmar utan ström.

Test-TDK-Trek

Blunda och Lyssna

Det blev just denna modell eftersom den lät mest och bäst av alla han blev tvungen att provlyssna i butiken.

Jag ställde honom framför väggen med högtalare i butiken. Bad honom sedan blunda medan jag spelade upp samma låt på flera olika enheter en efter en.

Kritik: En sak som störde mig senare hemma vid uppackning var att det inte följde med en transformator till USB kabeln och att denna sladd var löjligt kort dessutom!

JBL-Flip2

TDK före JBL

Den högtalare han skulle köpa egentligen var denna JBL Flip2 men TDK Trek lät bättre enligt honom själv och kunde spela högre innan det började låta illa så ett "blunda-lyssna" test är att rekommendera.

Marshall-Stanmore-Bluetooth

Marshall Lät Mest

Som referens testade vi även denna retro-snygging från Marshall och den började närma sig "äkta Hi-Fi ljud" men som sagt, priset låg mycket över budgeten.

Vill du läsa mina andra liknande inlägg? Kika i arkivet under #HiFi.

0 Besökare har kommenterat :

 
-->