-->

Volkswagen App-Connect + CarPlay

Kikade som hastigast på App-Connect och Apple CarPlay senast när jag testade Passat GTE (läs testet här) och det här med att koppla ihop våra smartphones till bilen börjar mogna nu.

VW-App-Connect-Passat-2016

Apple Carplay & Android Auto

Med CarPlay kan Apple styra vilka appar som ska vara tillgängliga på bilens display när din Apple-telefon anslutits med USB kabel.

Just Volkswagens mottagande sida i bilen heter App-Connect och förutom CarPlay från Apple så stödjer den så klart även androiderna via deras lösning Android Auto (och det tredje är Volkswagens egna äldre system MirrorLink men de två lär användas mest).

Vad är Nyttan då?

Min första tanke var telefonens navigatorn! Via App-Connect kan du nu få upp telefonens navigator/karta på skärmen och slipper hålla telefonen i handen när du kör och letar.

En funktion jag gärna hade velat ha på telefonens navigator är offline-kartor så att man kunde skapa en rutt hemma i Sverige och sedan spara ner hela kartan i telefonen för att slippa roaming (snart är dock roamingavgifter ett minne blott inom EU sägs det).

Handsfreefunktionen är en annan användbar sak och lättåtkomliga kontakter..

Mer SmartCar i Framtiden

Jag tror att vi bara sett början på detta, om ett tag tror jag att förarens inkopplade smartphone kommer vara en del av bilen, ungefär som en nyckel.

När telefonen ansluts så ställs bilen in så som du ställde in den senast och om sonen kopplar in sin telefonen så får pappas M5:an bara 100 hästkrafter och gör inte mer än max 130.. o.s.v. o.s.v.

Demo-App-Connect-CarPlay

Standard i Nästan alla VW 2016

Apple CarPlay är standard i alla Passat, Tiguan, Touran, Golf, Sharan, CC, Beetle och Scirocco som tillverkas efter vecka 22 detta år.

Köpare av Polo får betala extra och UP! samt lyxmodellerna Touareg och Phaeton kan just nu inte få CarPlay alls.

Hur tror du smartphone i bil kommer se ut som 10 år?

4 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Navmii är en navigations-app som har offlinekartor. Fungerade riktigt bra för oss i somras!

FixarFarsan sa...

Tack för ett grymt tips!

Unknown sa...

Funkar Navmii i CarPlay?

FixarFarsan sa...

Hampus, det är endast Apple's Maps som fungerar som navigator ihop med Carplay idag. Alla appar måste ju certifieras av Apple så det kommer nog dröja lite innan smarta Navmii med sina offlinekartor kommer in tror jag.. :)