-->

Test: Glue Lock 1.0

Detta är det andra inlägget kring det smarta blåtandslåset Glue Lock 1.0, dörrlåset som man låser och låser upp med sin smartphone.

Det första inlägget handlade om själva monteringen/installationen och det hittar du i arkivet under taggen #SmartaHem (där hittar du även mycket mer kring hemautomatisering och robotgräsklippare).

Länk-Glue-Lock-2.0-FixarFarsan-Test

Update 2017: Glue Lock 2.0

Ovan bild är direktlänkad till nya Glue Lock 2.0 låset som vi precis uppgraderat till. Läs gärna båda inläggen eftersom de inte har riktigt samma infallsvinkel och grundprincipen är lika på både 1.0 och 2.0.

Glue-Lock-Aktivitet-Log

Glue Lock Appen [FFF]

Glue Lock Appen är snygg och jag saknar inget i den. Man får även en snygg logg över alla dörr-händelser och vem som utförde dem, ja så länge dörren låstes/låstes upp med Appen alltså.

Invite-Glue-Lock

Administrera Nycklar [FF]

Administrationen av elektroniska nycklar fungerar ok MEN det hade gärna fått vara lite enklare att skapa ett nytt konto.

Man kan skicka en invite till vem som helst, har personen ett glue konto och appen installerad får hen inviten snyggt inne i appen, annars via ett SMS med en länk till sidan där man skapar ett nytt konto. Väljer man där att bara sätta ett lösen så har man ett konto som fungerar men som senare kan vara svårt att döpa om, jag hade iaf problem med detta.

Tillfälliga nycklar eller tidsbegränsade nycklar är smarta funktioner och så kan du ta bort rättigheter med ett enda klick.

 

Hur Lång Tid Tar Det Att Låsa?

Ovan korta video visar hur lång tid en upplåsning/låsning tar från det att du trycker på ikonen tills dörren är låst/upplåst.

För er som inte vill kolla på videon kan jag säga att det tar runt ~7 sekunder innan motorn börjar låta och sedan låter motorn cirkus 10 sekunder så totalt runt 17 sekunder från det att du startat appen och tryckt på ikonen.

Att låsa dörren med nycklar tar bara ett par sekunder så du ska inte köpa ett Glue Lock för att snabba upp dörrlåsning på morgonen.

Summering-Glue-Smart-Lock-Recension-Test

Summering: Glue Smart Lock

Glue Lock fungerar som det är tänkt. Motorn känns stark och låset ger ett gediget intryck. Samma sak med Appen, den känns clean och har en pedagogisk layout.

Det som däremot är lite störande är segheten vid låsning och upplåsning. Jag vet att det finns en funktion "automatisk upplåsning" vilket innebär att dörren låses upp automatiskt när du närmar dig huset men den ville jag inte aktivera. Tänkte scenariot: Sonen kommer hem, huset låses upp, kompis ringer vid uppfarten och vill leka, han vänder och huset blir olåst.

Sedan skulle jag vilja ha ETT admin konto som sedan kunde dela ut nycklar till andra och även döpa kontona direkt UTAN att mottagaren behöver göra mer. Att en hantverkare ska behöva skapa ett konto hos Glue för att kunna ta emot en tillfällig husnyckel känns inte helt optimalt och om denne inte fyller i fälten rätt har du ett mobilnummer i loggen som inte säger så mycket.

Ju mer jag använde Glue Lock desto mer ville jag kunna styra låset även via Wi-Fi eller vårt Telldus nät. Då hade man inte behövt dela ut några tillfälliga nycklar alls utan låst upp huset via telefonen.

Ger ändå Glue lock godkänt eftersom det är välbyggt och inte syns alls på utsidan. I nästa version kanske jag kan få de funktioner som jag saknar nu samt att den kunde bli lite snabbare.

Läs gärna mer om Monteringen av Glue Lock 1.0.

Cancerfonden-Samarbete-FixarFarsan-Glue

NYHET: Rabattkod Till Er Läsare

Ni som nu har blivit sugna på ett eget smart lås, ni bör läsa mitt nya blogginlägg där jag testar Glue Lock 2.0 (länk).

Längst ner i det inlägget finns en rabattkod som ger er 10% rabatt på hela er beställning MEN lika många % kommer även att sättas in på min insamling hos Cancerfonden så det är en bra deal för alla!

Update Feb2017: På mindre än en månad har vi tillsammans kunnat bidra med 5040 riksdaler till Svensk Cancerforskning, Grymt bra vi är!

2 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Ingen kommentar om att tvåfunktionslåsning omöjliggörs med denna tillsats, dvs möjligheten att inte släppa ut den som har kommit in på annat sätt (tjuv) genom att trycka ner en knapp på låsstolpen och tvinga användning av nyckel inifrån. Sämre säkerhet, alltså¨!

Anonym sa...

Om man monterar batteridelen uppåt så får ju cylinder plats under den. Så den funktionen är ju absolut inte omöjlig med detta tillbehör.