Recension: NFS Ghost (ArkadBilspelet)

Har tappat räkningen på antalet släppta Need for Speed versioner nu men nu i början av November 2015 kom i alla fall "NFS Ghost".

Det finns massor med kompletta recensioner på nätet som går in på djupet så detta inlägg är endast mina snabba reflektioner.

Walker-Porsche

Extremt Realistiska Bilkarosser

Första jag tänkte på när jag såg grafiken på bilarna var hur välgjorda och realistiska de var, ta ovan Walker-Porsche t.ex. som är snudd på en kopia av originalet.

Golf-Mk1-NFS-Ghost

Roliga Bilmodeller Att Välja Mellan

En annan rolig sak var alla trevliga retromodeller man kunde köpa i spelet, jag köpte en Volvo 242 som driftingbil och senare en Evo med fyrhjulsdrift för de snabbare racen.

Volvo-242-NFS-Ghost

NFS Ghost Är Alltid Online

Spelet körs ständigt i online-läge, inget problem med det och nu när det är nytt fanns alltid mycket folk att spontanrace:a mot.

Annars är det rätt basic setup. Du kör olika typer av race och lite andra uppdrag (även de olika race såklart fast med en vinkling) du får via telefonsamtal, uppgraderar bilen eller köper nu, stiger i rang och låser upp nya banor och uppgraderingar.

Din rang styrs av olika faktorer. Hur snabbt du kör, din driftiga stil, hur bra du är på att lämna polisen efter dig o.s.v.

Mina snabba +/- om NFS Ghost:

[-] Videosekvenserna och storyn är rent av töntig! Du ska liksom känna dig med i de snygga videosekvenserna ("first person") och det kanske funkar för 10-12 åringar som kan engelska men för oss äldre.. snyggt men töntigt! De är dock inte så många så du överlever! ;)

[+] Laddtiderna är trevligt korta när spelet väl är igång.

[+] Grafiken är snygg och gillar man mycket polis-ljus-blink-effekter och stadsljus så lär man bli nöjd.

[-] Är du GTA5-gamer kommer du troligen tycka att grafiken är lite "död". Kör man på soptunnor och staket så reagerar de genom att flyga iväg men kör du på en parkerad bil så står den kvar som ett betongblock samtidigt som din bil får sättas i (digital) riktbänk.

[+] Är man bilnörd så gillar man att hänga i garaget där man väljer uppgraderingar, ändrar färg och ställer in negativ camber.

[+] Drift-eventen var grymt roliga när man fått till bilen så att den går att ställa upp i sladd. Att köra drift i bergen, drifta i grupp med andra bilar var en riktig utmaning.

[-] För en gamer-veteran som mig så var tempot lite väl arkad-snabbt för att jag skulle hinna hänga på de andra spelarna när jag bytt upp mig till en snabb 500 hästars Evo.

[+] Trafikpolisen! Ju mer eftersökt du var desto mer poliser höll koll efter dig och desto mer försökte de få fast dig. De blev bara argare och argare och vägspärrarna och antalet polisbilar bara ökade så det blev lite svettigt att dra ifrån dem med en hal driftingbil till slut! :)

NFS Ghost Summering

Något fler + än - kan man säga så slutbetyget blir 2 av 3, d.v.s. FF som är godkänt men inte topp nåtsh enligt min skala!

Men du, läs gärna mina andra arkiverade inlägg kring #Gaming.

2 Besökare har kommenterat :
Fredde sa...

Hur är körkänslan om man t.ex jämför med Gran Turismo?

FixarFarsan sa...

Ghost är Arkad, GT är mer "simulator" så jag skulle inte jämföra dem :)