-->

Vi Fixade Skoldisco Med Äkta DiscoLampor

Senaste två helgerna har alla tre sönerna haft något sorts festlighet.

Förra helgen en klassfest för 08:an, i Fredags fyllde en av dem 5 år och fick ha kompisar på bowling+mat-kalas och så igår var det dags att anordna ett skoldiso för hela skolan (FSK-ÅK6).

Det är killarnas mor som lägger ner all sin energi på detta men jag var med på ett hörn och detta inlägg handlar lite om det..

Hyra-DiscolamporVilka-DiscoLampor-Behövs-SkoldiscoDisco-Effekter-LjusSkoldisco-Musik

Hyrd Discobelysning + Bra Ljud

För mig är disco främst bra ljud och direkt på andra plats kommer bra ljuseffekter, helst ska dessa två vara lite synkade.

Ett enklare discoljuspaket var redan bokat och det enda jag gjorde var att åka och hämta, testa lite i köket och sedan jacka in dem.

Två enheter som bildade rörliga mönster inkl. lite korta bra sekvenser av stroboljus och så två lampor som flödade olika färger varmt ljus.

Hade lite strul med programmeringen av den stora enheten så den gick bäst i läge "test" då den körde allt den hade i en oöndlig loop.

Skoldisco Spellista

Tog inte lång tid innan småtjejerna kom fram och önskade musik men vi hade gjort en 40 låtar lång spellista i förväg och kört den i en app som mixade över till nästa låt automatiskt, den fick gå av sig själv hela kvällen.

På slutet började jag vackla lite till deras önskemål och då blev det bara strul så.. Stick to the plan men ta gärna in önskemål i förväg, det hade vi också gjort men ingen i klassen höll i det.

Servering-SkolDiskoInköp-SkoldiscoStäll-Popcorn-strutar

Servering Skoldiso

Ok, musik och ljud är kirrat! Vad behövde man mer? Jo, som han i lorry sa en gång i tiden, "en lokaaaal är bra och vi fick hyra skolans gymnastiksal (efter lite jidder) som både hade bra högtalare, två toaletter, omklädningsrum där man kunde ta inträde och sedan ett stort utrymme för 250 personer där dans och servering kunde äga rum.

Här krävs mycket planering/inköp i förväg och så ett gäng personer (läs teamwork part I) som kan sälja och vara med på plats för det var poppis att köpa från kiosken..

Mitt bidrag var att göra ett ställ för popcornstrutar, köpa in lite varor och så kom mina enorma biceps till pass när allt skulle bäras in från bilen till lokalen.. ;)

Megafon

Säkerhet och Discolekar

Om det kommer över 100 barn i spridda åldrar så är säkerheten viktig och ju fler vuxna som kan vara och punktmarkera skrubbar och olika in och utgångar, ju bättre! Vi hade en bra uppslutning av många flitiga föräldrar, så teamwork part ][.

Vi körde en danstävling med fina vinster och så en väldigt uppskattad limbotävling.

Förutom att leka med megafonen och glida runt sopandes golv så gjorde jag inget mer.. va en sopa som vanligt alltså.

Städning-SkolDisko

Städning Skoldisco

Efter ungarna hade gått städade vi ett gäng föräldrar och är man ett par stycken som inte är rädda att jobba så går det fort, Teamwork part ]I[.

Städa och återställa en gymnastiksal, två omklädningsrum och knata bort och slänga allt bråte tog inte mer än typ 45 minuter. Nu återstår bara att tömma bilen och sedan köra tillbaka de hyrda ljusen och även panta alla burkar för alla tre plattor läsk sålde slut under kvällen.

Trots en generös kiosk (massor av lösgodis och olika sorters chips i små strutar), lokalhyra, riktiga discoljus och "bara" 25:- i inträde (i detta ingick det en festis + strut med popcorn) så fylldes klasskassan ändå på med ett par tusen.

På hela kvällen var det bara två mindre incidenter, en känd bråkstake som muckade gräl och en liten FSK kille som inte blev hämtad av pappan (krävdes en sökning på nätet och samtal till honom) så det måste anses som ett lyckat skoldisco det här.

Läs gärna fler av mina liknande inlägg under arkivtaggen #Event.

0 Besökare har kommenterat :