-->

SvartHalka + Friktionsdäck + Klantighet = Dyrt

Imorse var vägbanorna blöta, solen sken och det var lite vår i luften när jag var på väg till jobbet med bilen som hade friktionsdäck..

Skadad-Fälg-Trottoar

SvartHalka-Stockholm

Korsning Med SvartHalka

Denna korsning ligger i skugga och är alltid snorhal, jag VET det och bromsade därför ner ordentligt, svängde höger men bilen kanade på svarthalkan rakt fram och gick varken att styra eller bromsa ner.

Hastigheten var säkert inte mer än 20 km/h men man var helt maktlös!

Trasig-Dezent-Fälg

Förstörd Framfälg

Den enda bromsen som fungerade var tydligen att kana med svängda hjul rakt mot "trottoarkanten" i mitten av vägbanan..

Cross-Touran-Verkstad

Fyrhjulsmätning + Nytt Hjul

Fälgen blev inte snygg och jag som inte ens har parkeringsskrapat en fälg tidigare eller krockat med nåt mådde illa av åsynen! :(.

Dumpade bilen på verkstaden eftersom de inte tyckte man skulle köra med den. De beställde en ny fälg och ett nytt Hakka R2 däck för rena fantasisummor och på det tillkommer skifte, genomgång av framvagn och så en fyrhjulsmätning.

Lärpengar, så säger alltid farsan och detta är lärpengar när det gäller att köra med friktionsdäck när det är svarthalka.. De är helt kass när underkylt regn bildar en ishinna på asfalten men i slutändan var det ju min klantighet som jag får skylla på, körde ju förffan med sommardäck även på vintern en gång i tiden med en bakhjulsdriven bil! Så KLANTARSLE på mig!

Många Andra Halkade Runt

Många jag snackat halka med idag har haft liknande upplevelser (men utan fälg eller andra skador). Sonens lärare hade kanat med sina friktionsdäck och hamnat i mötande fil på samma väg men utan att få möte.

En annan kollega hade varit ute och testat sin XC70 och fått den att spinna på alla fyra hjulen på femmans växel.. Men som sagt, de slapp punga ut med en självrisk på många lusentappar!

Läser man tidningen så har svarthalkan tydligen ställt till med många olyckor runt om i Sverige idag.

White-VW-CrossTouran-2015

Tillbaka Hel och Ren

Nåja, förhoppningsvis får vi tillbaka en hel vit #CrossTouran i början på nästa vecka och då kan detta bli en dålig histora att arkivera ihop med verkstadsfakturan.

En liten tröst är att bilen kommer tillbaka colgate-vit då jag var flitig med tvättborste och dammsugare i helgen.

0 Besökare har kommenterat :