-->

Montering Av Snälla Farthinder

På gatorna i vårt "lilla samhälle" kör vissa småbarnsföräldrar och andra galet fort och för att försöka säkra upp området så har vi även detta år satt upp farthinder.

Nyheten i år var att samfälligheten köpte in fler av denna "snälla" sort som inte förstör framvagnsinställningen som vissa boende har hävdat att de mer kantiga gör (läs förra årets blogginlägg om Farthinder).

Hur-Monterar-Man-Farthinder

Snälla-Farthinder-Radhusområde

Montering Av Farthinder

Montering av farthinder klarar alla boende, om man VILL d.v.s.

Man lägger ut hindren där man vill ha dem, borrar medan de ligger kvar, lyfter bort, pluggar, lägger tillbaka och skruvar fast.

Effektivast-Placering-Farthinder

Effektivast Placering Farthinder?

Om monteringen är enkel så är valet av placering desto svårare då ingen vill ha farthindret precis där de kör ut från sin infart.

Vi kom fram till att tre enheter farthinder i bredd snett över gatorna var det mest optimala. Detta gör att man aldrig kan väja/köra förbi dem helt utan att två hjul rullar över och detta kanske får en positiv effekt på hastigheten, eller negativ kanske det borde stå.

Bor du i liknande bostadsområde och har ni också samma diskussion om farthinder? Hur har ni gjort och har du tips på bättre placering?

Arkiverar detta inlägg under taggen #Husliv bland liknande inlägg.

0 Besökare har kommenterat :