-->

Funktionär På ITU World Triathlon Stockholm 2016

Helgen är över och det blev två långa mysiga sovmornar i sängen med älsklingen tätt intill.. Nej, skoja bara.. Vi var ju funktionärer på ITU World Triathlon Stockholm 2016 vilket innebar för min del att..

Triathlon-Eliten

ElitLördag

På Lördagen stod jag vid operan och släppte över fotgängare när det fanns en säker lucka mellan elitcyklisterna.

Denna första dag tävlade endast "eliten" bland herrar och damer.

Gabriel-Sandör-Cykel

Nr52: Gabriel Sandör

En enda Svensk tävlade i herrklassen vad jag kunde se.

ITU-World-Triathlon-Stockholm-2016

Två Britt-Bröder vann Elitklassen

Två bröder från Storbritannien vann Elitklassen för Herrar. Alistair Brownlee simmade 1500 meter, cyklade 4 mil och sprang 1 mil på totalt 1:50:33, 10 sekunder efter kom brodern Jonathan Brownlee!

Flora Duffy vann damklassen på totaltiden 2:03:38, helt omänskligt!

Cykling-Triathlon-Vändning-Olympic

Vansinnigt Övergångsställe

På Söndag stod jag på Kungsholmen och gjorde i princip samma sak fast vi var nog redan dag 2 så pass rutinerade att vi stängde ovan övergångsställe där det kom cyklar från alla håll.

Hur arrangören hade tänkt låta folk gå över där från första början är en gåta då cyklisterna vände där, de som cyklade 4 mil gjorde det fyra gånger och ja... tänk själva att hitta en säker lucka att släppa över ett äldre par där..

Ansvar-Funktionär-Triathlon

Småsömnig Trafikpolis

Polisen var närvarande med jisses va sega de var. Vi hade t.ex. en påverkad dam som knappt kunde gå och som var inne på körbanan, henne ville de knappt hysa bort förrän olyckan NÄSTAN var framme..

En rätt hektiskt dag, mycket mer cyklister än på Lördagen och massor med folk som inte ville vänta på vår signal men som tur var hände inga olyckor.

Resultat-Stockholm-Triathlon-2016

Funktionär-Stockholm-Trialthlon

Funktionär = Mycket Väntan

Att vara funktionär innebär en del väntan och man kan vänta på olika sätt. Antingen bara VÄNTAR man eller så frågar man om man kan göra nåt annat och får nya uppgifter att sätta upp banderoller, eller flytta koner och staket när sista cyklisten passerat..

Vi gjorde för att samla in pengar till fotbollslagets lagkassa och vissa av grabbarna och deras föräldrar var också med och jobbade två långa dagar. Mycket stående och gående blev det för alla och även om detta var intressant så hade jag nog mer behövt det jag inledde med.

Nu måste jag packa, har ju trots allt semester.. Läs fler liknande inlägg under arkivtaggen #Event.

0 Besökare har kommenterat :