-->

AMG A45, Focus RS Eller Golf R - Vilken Är Bäst?

Har tänkt skriva detta inlägg mycket tidigare, egentligen direkt efter mina långtester av Mercedes A45 AMG och Focus RS men tummen har suttit fast på andra håll men nu så..

Titlematch-Best-Hot-Hatch

Titelmatch: Bästa Hot-Hatchen

Detta blir en titelmatch på 10 ronder där jag väljer ut en vinnare per rond och sedan utser totalmästaren bland hot-hatcharna Mercedes AMG A45, Focus RS och Volkswagen Golf R.

1. Nackvridareffekt [Focus]

Focus RS har störst original-vinge, hungrigast front, stora snygga fälgar, den låter mycket och bra så den vinner första ronden som är kring bäst nackvridareffekt. Focus RS drar blickar till sig utanför skola/dagis men även på uppfarten redan innan motorn är igång..

2. Interiörfeeling [Golf]

Ytterst subjektiv rond detta men jag tycker Focus fortfarande har lite för o-raka linjer för min smak och även om A45 andas mer kvalité så har den inte lika trevlig helhet som Golf R. Så Golf R vinner denna rond med sin stora pekskärm och genom sin stilrena placering av knappar och enkla logiska menyer.

3. Prestandakick [A45]

Klart störst prestandakick får man i AMG Mercedesen och växellådan är enormt effektiv, 0-100 går på låga 4,2 sekunder.

Jag skrev i recensionen av denna bil att AMG A45:ans drivlina liksom kommer till sin rätt först när hastigheten närmar sig det olagliga, en riktig autobahnracer!

4. Motorljud [Focus]

Alla tre har ett trevligt motorljud men Focus har lyckats få fram ett grymt trevligt morr redan från tomgång och med manuell låda har man full kontroll att låta rätt växel ligga kvar så att motorn hela tiden sjunger som bäst.

5. Vinterkörning [Golf]

Alla tre har fyrhjulsdrift så återigen är detta en subjektiv rond som baseras på att A45 känns lite lägre och Focus mer bakhjulsdriven.

Som vinterleksak skulle jag valt Focus men som 40+ tänker jag på framkomlighet och säkerhet. Ger därför ronden till Golf då den är lite lugnare, lite svagare och har automatlåda.

6. Banracing [A45]

Vilken av dessa tre skulle prestera bäst på racingbana? Golf R har jag kört mycket på bana/sjöis/konbana och vet att den är grymt smidig och det tror jag även Focus RS är..

Men den snabbaste av dessa tre är nog ändå Mercedes AMG'n då den har ett stumt lågt chassi och den mest potenta drivlinan så ronden går till A45.

7. Vardagspraktisk [Golf]

Denna rond är svår, alla tre fungerar i vardagen men Focus och Golf känns lite mer praktiska och jag väljer Golfen då den har en smidig och snål DSG låda samt något rymligare baksäte.

8. Most-Bang-4-Buck [Focus]

Focus ger helt enkelt mest allround RS-bil för pengarna och dessutom med längre garantier än de andra två så den kniper denna rond före Golf R.

9. Köpsug [Golf]

Ytterligare en subjektiv rond och personligen ger den mest anonyma av dessa tre det största köpsuget om vi pratar casha loss med egna skattade sparpengar. Enda jag stör mig på är att alla tre saknar möjligheten att montera dragkrok, ett delbart drag hade varit en stor prick över I:et på alla tre.

10. Bäst Overall [Golf]

Utser Golf R till vinnare bland dessa tre Hot Hatchar. Ja, jag vet är en VAGman sedan länge och gillar det anonyma och stilrena hos Golf R i kombination med dessa effekt, användbarhet och städade interiör.

Hade du röstat fram en annan av dessa tre och varför? Kommentera gärna eller läs mina "riktiga" #Biltester.

Direktlänkar till AMG A45 Test, Focus RS Test och Golf R Test.

0 Besökare har kommenterat :