-->

Polo R WRC - Vinnarbilen 2013-2016

Rallybilen Polo R WRC är inte bara grymt snygg, den har i händerna på Sébastien Ogier vunnit World Rally Championship de senaste 4 åren.

Volkswagen Polo R WRC (2015)

Polo-WRC-Steering-Wheel-Press-Image

Polo-WRC-Engine-Press-Image

Lite Polo R WRC Fakta:

Motorn i Volkswagen  Polo R WRC är en fyrcylindrig turbomotor på 1,6 liter som levererar 318hk/430Nm. Ihop med en sekventiell 6-växlad racelåda ger den 1200 kilo lätta WRC Polon en 0-100 tid på runt 3,9 sekunder och en toppfart på 200 blankt.

Sponsrad #GoodbyeWRC Video

Trots sina fyra seriella WRC-segrar väljer Volkswagen ändå att hoppa av efter säsong 2016 och tackar alla sina fans med ovan video och jag undrar lite om "high four tricket" i slutet på filmen verkligen gjordes på riktigt eller om det just är ett "trick"? Vad tror du?

Jag anser i alla fall att rally är den absolut hårigaste motorsporten. Rally sätter enorma krav bilen men även på föraren och galningen som sitter bredvid och läser instruktioner medan bilen dundrar fram ibland endast decimeter ifrån klippor, stenblock och träd..

Det närmaste rally jag själv har gjort är att åka med i en 600 hästars rallycross Scirocco (läs mer under #Racing) men den turen var enbart trevlig och jag skulle gärna åka med i en WRC rallybil för att se OM det verkligen är lika galet som det verkar på film.. :)

0 Besökare har kommenterat :