-->

Sälja Prylar På Shpock, Blocket, Loppis Eller Tradera?

Son1 var helt bombsäker på att han ville byta sin fina iPad Air med originalskal mot pengar, d.v.s. sälja den.

Jag testade därför siten Shpock och satte ut den där för 2000:- inkl. Apple Case (skinnskalet).

Sälja-iPad-På-Shpock-eller-Blocket

Sälja på Shpock:

Veckorna gick, skambuden haglade i princip dagligen och jag var tvungen att fråga Shpock-supporten hur låga bud man egentligen kunde lägga? 30% av utsatt pris svarade de och det högsta jag fick in var 1800:- som vi tackade nej till.

Tog bort annonsen till slut. Satte den på blocket istället för 2500:- med skal som tillval och vips samma kväll var den såld för 2500:- fast skalet prutade de till sig. Blocket vs Shpock 1-0.

Så med detta skrivet så är min första erfarenhet av Shpock att det är folket från skärholmens loppis och gula tidningen som blivit digitala. Ska man sälja något på Shpock ska man sätta ett överpris och sedan sänka med minst 25% så att köparen anser sig gjort en bra affär. Ett jäkla jidder är det!

Update 2019: Har nu sålt kanske 20 saker på Shpock och till vissa saker fungerar det jättebra. Räknar man in att annonserna där är gratis och att man "binder sig" juridiskt vid en deal så är det ok. Har sålt en hel del elektronik som hörlurar och dylikt till helt ok priser.

Läs gärna mer om dessa läsplattor under min arkivtagg #Apple.

Sälja samlarprylar Tradera

Sälja på Tradera:

På Shpock sätter man ett "maxpris" och får sedan sänka när folk ger bud, man kan dock sätta ett acceptpris och låta folk bjuda över om man har ett objekt att sälja som många vill ha.

På Tradera sätter du ett lägstapris och så får folk bjuda över det. Min erfarenhet är att samlarobjekt går riktigt bra att sälja på Tradera men det är lite småjobbigt att packa och skicka sakerna tycker jag.

En annan nackdel med Tradera är att det kan bli riktigt dyrt att sälja om objektet drar iväg, upp till 200:- per försäljning (10%).

Mina bästa Tradera-tips är att sätta ditt acceptpris och skippa val som reservationspris/köp nu, sedan ha minst 7 dagar lång auktion, ta många bra bilder och vara noga med annonstexten samt i den ange dina krav på betalning och hur snabbt du kommer att skicka.

Sälja Studsmatta Blocket

Sälja på Blocket:

Blocket funkar i 99 av 100 fall men ibland får man ha lite is i magen och har man många likadana saker till salu kan man komma ner i pris genom att lägga upp en samlingsannons.

Jag sålde verktyg genom att lägga ut en bild på verktygsvägg och sedan lista alla verktyg styckvis. Hade en bild i annonsen men närbilder i telefonen på varje verktyg som man kunde skicka via meddelanden när folk ville se dem.

Sälja Saker På Solvalla/Täby Loppis

Sälja På Loppis

Bloggade i höstas om att sälja saker på täby loppis och den korta summeringen blir att det är dyrt att sälja på loppis och därför bör man samla på sig riktigt mycket saker att ha med sig.

En annan är att man bör vara två och INTE sälja billigt till de som är och river i dina saker så fort du parkerat.

Såg även att jag bloggat om Solvalla Bakluckeloppis redan 2013.

2 Besökare har kommenterat :
Johan sa...

Ja, det är mest idioter på Schpock. Har haft flera fall där folk sagt "jag kommer imorgon" eller har lagt bindande bud som jag accepterat och sedan händer ingenting. Blocket är en mycket sämre sida egentligen men det verkar vara bättre svenskar där.

FixarFarsan sa...

Har råkat ut för en sån där Schpockkare som accepterat mitt pris men "kommer och hämtar om 1-2 veckor typ"!