Test: Steelseries Arctis 3 (Gaming Hörlurar)

Son1 är nu inne på sina FJÄRDE gaminghörlurar. Första billiga paret han köpte ramlade ihop, andra ersättningslurarna i samma prisklass höll inte heller länge. Sedan lade han till pengar och köpte ett par dyrare och digitala Turtle Beach för 900:- men deras mikrofon gav helt usel volym så det blev ett fjärde par, dessa Steelseries Arctis 3.

Test-Arctis-3-Hörlurar

Analoga SteelSeries Arctis 3

Arctis 3 är analoga men via programvara får man virtuell surround och kan även justera ljudet in i minsta detalj..

SteelSeries-EngineArctis-3-Driver-Download

Installation i Windows 10

Rensa först bort alla gamla mjukvaror om du har haft andra hörlurar.

Eftersom son1 redan hade denna SteelSeries Rival 700 mus så hade jag tidigare installerat själva steelseries consolen och när lurarna anslöts poppade det upp en "blänkare" om att man skulle installera drivrutin. Logiskt och smidigt!

Inställningar-SteelSeries-Arctis-3

Proffsiga Menyer

När drivrutinen är installerad kan du justera det mesta i konfig appen men vill du ha en ännu känsligare mikrofon kan du boosta den via Windows vanliga kontrollpanel och ljudegenskaper eftersom den är analog. Digitala gaminghörlurar syns inte i Windows kontrollpanel.

Höja-Mikrofon-Windows-10-Gaminghörlurar

Boosta Mikrofonen Lagom Mycket

Förstärk gärna mic men stanna när du börjar höra brus, i vårt fall var denna gräns en mic volym på 74 och +20dB förstärkning.

Summering Av Arctic 3

Arctic 3 är ett par rätt små, slimmade gaminglurar som ändå sitter över örat. Komforten är god och med ovan inställningar är mikrofonen riktigt bra samt att ljudet ut i lurarna håller bra volym och en skön bas. Ordinarie dagspris för lurarna var 900:- och jag skulle kunna tänka mig köra PS4 med dessa eftersom de supportar även konsoler.

Läs gärna mer under min arkivtagg #Gaming.

0 Besökare har kommenterat :