-->

Test: Colt 1911 Airsoft Pistol

Inför stugsemestern i Finland ihop med grabbtrion så handlade jag en ny fjäderdriven airsoft pistol för lite sommarlovsprickskytte.

Test-Airsoft-PistolAirsoft-Colt-1911-Fjäder-Pistol

Varför Airsoft och inte Luftpistol?

Varför det blev en airsoft igen och inte luftpistol berodde på att jag ville ha den så enkel som möjligt och små luftpistoler kräver kolsyrepatroner vilket spräckte min plan för enkelhet.

Denna nya Colt (modell 1911 med en utgångshastighet på 78 m/s och en vikt på 539g) var mycket större än den gamla som gått sönder.

Den nya vägde också betydligt mer då den var i metall. Realistisk känsla men lite stor för de minsta två sönerna som inte heller laddade den själv. Knappt så att 11-åringen orkade ladda själv mer än ett magasin som förövrigt rymde 12 skott.

Airsoft-Ålder-Barn

Pistolskytte är Terapi

Att skjuta airsoft (eller gäller all typ av skytte) är lugnande, man måste andas lugnt för att träffa och lugn andning gör hela kroppen lugn.

Minsta sonen är väldigt speedad ofta så just pistolskytte tog ner hans varv en stund och efter lite övning så lyckades han pricka burken, se ovan.

Airsoft-Plåtburk

Airsoft Pistol Med Fjäder

Att skjuta på en lite tjockare konservburk med airsoft är perfekt då man tydligt hör träffarna med burken står ändå kvar (oftast).

För 500:- (inkl. 5000 kulor) så var detta ett bra airsoft-köp och valet att fortsätta med fjäder känns fortfarande helt rätt - Keep it simple!

Läs mina andra inlägg om den lilla gamla airsoftpistolen eller när jag stod på skjutbana och sköt med Magnum 44 och Superhawk.

0 Besökare har kommenterat :