-->

Tesla VS ZOE

Igår publicerade jag min Renault ZOE recension och idag tänkte jag fundera lite högt kring "min" lilla elbil och den vita Tesla Model X (länk till mitt test) som en testdag parkerade bredvid mig. Har dessa två några likheter ALLS och konkurrerar de överhuvudtaget om elbilsköparna?

ZOE-mot-Model-X

Pris, Räckvidd, Laddning & Prestanda

Zoe 40 har ett grundpris (inklusive köpt batteri) på 324.900:-. En räckvidd på runt 300km. Den snabbladdar ett tomt batteri på 2,5h men dessa laddare är svåra att hitta och den driver på framhjulen. Hastigheten slutar att öka vid 130 km/h.

Tesla Model X 75D börjar på 1 miljon, har ungefär samma räckvidd som ZOE, snabbladdar ett tomt batteri på 1h 20min (men i mycket snabbare takt upp till 80%). Model X är fyrhjulsdriven och har aktiv luftfjädring samt en toppfart på 220 km/h.

Så här långt är det i princip bara räckvidden som är någorlunda lika på dessa bilar.

Tesla-Model-X-vs-Renault-ZOE

Utrymmen, Användning & Tillvalspaket

Tesla Model X kan man beställa som 5-sits, 6-sits, 7-sits och den kan även fås med dragkrok. ZOE har utrymmen för 4 (bälten för 5) och kan inte dra släp.

Tesla Model X har hur mycket svindyra avancerade däck/tillvalspaket som helst, ZOE i sin dyraste BOSE version är i princip fullutrustad.

Slutsats

Tesla Model X är främst en hype(r)modern, lyxig familjebil som byggts för att ändå vara användbar och som med lite vilja skulle kunna vara familjens enda bil.

ZOE är mer anonym men är ändå ett trevligt andrabilsval för den som vill pendla tyst och avgasfritt.

Så NEJ, dessa två #Elbilar konkurrerar troligen inte alls om kunderna!

0 Besökare har kommenterat :