-->

Sopsaltade Cykelvägar

Har nu cyklat årets sista jobbresa utan dubbade cykeldäck och denna vinter (så här långt) har jag klarat mig från större vurpor (ok, en liten typ 10 meter från hemmet vilket var riktigt klantigt).

Sopsalta-Cykelvägar

Sopsaltade Cykelvägar

Anledningen till att det gått så bra är att jag främst cyklat på vägar som sopsaltats varje dag. Dessa cykelvägar är i princip helt fria från is och snö samt att de stundtals t.o.m. låter lite fuktiga av saltet.

Har flera gånger cyklat efter dessa små traktorer som hård-borstar vägen framför sig och sprider ut salt med bakändan. Kan tänka mig att detta underhåll kostar en hel del men som cyklist är jag bara glad över att detta sker. Detta underhåll ger brutalt bra cykelvägar som nästan inte kräver dubbdäck (så länge du BARA cyklar på dessa vägar d.v.s.).

Isiga-Cykelvägar

Plogade Mindre Vägar

På mindre vägar som kanske bara plogas sporadiskt är det värre att cykla utan dubbdäck (läs = bara korkat!) och det var på en sådan isig väg täckt med nysnö som framhjulet vek undan och höger knä fick smaka på isen. Kom dock lindrigt undan med bara ett litet skrapsår!

Efter julhelgerna kommer mitt första långtest av elcykel, det blogginlägget kommer du att hitta under min arkivtagg #Cykling.

0 Besökare har kommenterat :