-->

För/Nackdelar Med Bärbar VS Stationär Gaming-PC

För ett par år sedan så byggde jag denna billiga gamingdator till äldsta sonen som han sedan inledde sin PC-Gaming karriär med.

Nu har han uppgraderat och skaffat sig en bärbar Lenovo med bättre grafik och mycket snabbare processor eftersom den gamla LAGGADE  FETT mycket.

Tänkte därför surra lite kring för och nackdelar kring dessa två olika typer av speldatorer.

Bärbar-SpelPC

Lurarna som syns på ovan bild kan ni läsa mer om i mitt andra inlägg om här: Recension av Steelseries Arctis 3

Lenovo-Gaming-PC-Nvidia-GTX-Intel-i7

Fördelar/Nackdelar Gaming Laptop

Om vi börjar med nya gaming-laptopen så har den grym prestanda i form av GTX1050 grafik och sjunde generationens Intel I7 CPU samt givetvis snabb SSD disk, snabbt trådlöst nätverkskort (802.11AC) och tuffa bakgrundsbelysta tangenter "som det ska vara".

Det som är bra med en "märkeslaptop" är att den är testad som en hel enhet och har man lite is i magen kan man numera hitta dessa bärbara spelmaskiner för nästan samma pris som en motsvarande stationär spel-PC med bildskärm. De är även lättare att underhålla då tillverkaren har alla drivrutiner och supportdokument samlade på ett och samma ställe.

Har man barn/gamer som gärna sover över hos kompisar så är ju en laptop skitsmidigt att kånka med sig. Den är även lättare för hen att själv koppla in, så länge de inte ska ha med sig extra skärm, mus, tangentbord o.s.v. Hemma kan man ansluta den till extern skärm och tangentbord om man vill men visst blir det lite meckigt med att koppla i och ur alla hdmi och USB kablar..

Nackdelarna med en bärbar gaming-PC är såklart att den ska med överallt även på semestern så en skidresa kan mer eller mindre handla om hur snabbt man kan gå tillbaka till stugan för att spela istället för att nöta svängar i backarna.. Men detta är nog mera en föräldragrej om att tydligare sätta regler än att skylla på datorn.

Stationär-Spel-PC

Fördelar/Nackdelar Stationär PC

En stationär PC vinner mark på att den är med anpassningsbar, det går att uppgradera den och bygga om den efter önskemål.

Man sitter mycket bättre ergonomiskt vid en stationär dator med stor bildskärm än vid en bärbar dator. Vill man ha 2 eller 3 bildskärmar är även det lättare att fixa på en stationär dator.

Nackdelarna är att den är jobbig att släpa på när de ska sova över och även att dessa billiga datorer är svåra att sälja den dagen de ska ut på blocket. Alla blocketköpare vill nämligen ha I7:or med feta grafikkort för helst inga pengar alls.

Vinnaren Blir: Gaming Laptopen

Vinnaren blir den bärbara gaming maskinen trots att den ska släpas med överallt, även där man borde försöka göra annat. Den vinner på att den inte längre kostar hutlöst mycket mer än den stationära med samma prestanda och för att den är mer flexibel/flyttbar.

Läs gärna fler liknande inlägg under arkivtaggen #Gaming.

1 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

stationär dator är bättre