-->

Test: TEC Cykelbelysning

Detta inlägg kommer lite sent på vintercyklingssäsongen eftersom det nu nästan är så ljust på morgonen/eftermiddagen att man kan cykla helt utan belysning.

Test-TEC-Uppladdningsbar-Cykelbelysning

Jag har i alla fall cyklat med dessa uppladdningsbara TEC lampor på mina olika cyklar och ska därför skriva av mig lite.

Ladda-TEC-Cykelbelysning-Micro-USB

Test: Uppladdning

Började med att ladda upp fram och baklampan. Framlampan är som en vanlig ficklampa och på den skruvar man loss ett vattentätt lock i änden och ansluter en micro-USB kabel till. En likadan sladd krävs även för att ladda baklampan som har ett litet skyddande gummilock över laddningskontakten.

Båda lamporna har en indikator som släcks när de är fullt laddade.

TEC-Cykellampa-Laddbar

Test: Montering

Båda lamporna har snabbfästen som monteras genom att dra runt en gummirem, denna gummirem får man dra rätt hårt för att slippa en skakande lampa fram. Båda lamporna är smidiga att snäppa loss från sina snabbfästen. Baklampan har en väldigt smidig platt design och passar bra även under en eventuell sadelväska!

Laddbara-Cykellysen-TEC

Test: Ljusbild

Ljusbilden är grymt bra både fram och bak. Båda lamporna har tre lägen - Starkt ljus, något svagare ljus och så blink. Jag körde med det svagare ljuset fram (se ovan) och rött blink bak.

Pris-TEC-LED-Laddbar-Cykelbelysning

Summering TEC Cykellampor

Cykelmässan 2018 kostade dessa TEC lampor ihop runt 500:- och jag gillar i princip allt med dessa moderna LED cykellampor men de kräver laddning lite oftare än jag trodde.

Under mitt test klarade de precis tre dagars cykling eller runt 6h per laddning (detta var i minusgrader, svagt läge fram och blink bak).

Läs gärna mer om elcykeln Crescent Elder på bilden ovan eller om mina egna cyklar under arkivtaggen #Cykel.

0 Besökare har kommenterat :