-->

Sommarnöje - Piltavla/Pilkastning

En vändbar darttavla med vanlig piltavla på baksidan hittar man på nästan alla sommarställen. Vi hade i alla fall det på vår stuga i Finland där jag som liten var fyra veckor varje sommarlov, en 100 år gammal stuga i skogen utan vatten eller el..

darttavla-pilar

Supande, Kinaschack och Piltavla

Där spelade papporna kinaschack, söp och kastade pil och barnen fick roa sig på egen hand. Att pappor skulle aktivera sina barn fanns inte på dåtidens världskarta. Nog om 80-talets sommarlov i Finland!

Jag hittade en helt ny piltavla i garaget och tänkte att den borde vi hänga upp. Främst för att kanske ungarna skulle hitta nåt annat att göra än att mölja Fortnite timme efter timme.

Sjuåring-lär-sig-kasta-pil

En Sjuåring KAN Lära Sig Kasta Pil

Det krävs lite träning innan man lär sig tekniken att kasta pil, för barn handlar det mest om att kasta lagom hårt och därefter hitta en bra jämn kaströrelse så att pilen fortsätter rakt, dit man kastar.

Husets illbatting till sjuåring är grym på allt, ja allt som han BESTÄMMER sig för och att lära sig kasta pil var tydligen en sådan grej han VILLE lära sig (han är lika bra på det omvända).

Med tavlan följde det med tre gröna pilar och tre röda (för mig var dessa riktiga proffspilar) och vi tävlade mot varandra, såklart. Han kastade från 2m och jag från det dubbla och det var jäkligt jämt när han fått in snitsen och han har dessutom gått ut flera gånger själv för att öva efter våra matcher.

Så, en piltavla är rätt kul sommarnöje för alla åldrar även om man har El, WC och internet där tavlan hängs upp.

Läs gärna mer liknande inlägg under taggen #FamiljeLiv.

0 Besökare har kommenterat :