-->

Nya Bilmodeller - Inte Alltid Snyggare Än Gamla #Carspotting

Mitt öga gillar inte automatiskt allt nytt, detta har jag konstaterat många gånger tidigare när bilmärken lanserat nya generationer och jag liksom känner, näe den förra är mycket snyggare..

Ford har t.ex. gjort ett par såna leveranser, minns ni t.ex. Scorpio som gick från en cool stor sedan till riksful när den kom med sina nya grodögon och flinande grill?

Touarn-2015-vs-Touran-2018

Touran 2015 vs 2018

Tanken till detta inlägg föddes när jag parkerade vår numera lätt inkörda #CrossTouran från 2015 invid en sprillans ny Touran.

Den nya Touran'en kändes mycket bredare och knubbigare i sin design och väckte inte någon uppgraderingsdjävul i mig, fast lysena och vecket bak har Volkswagen fått till riktigt bra. Det är något med bilens bredd tror jag..

Säkert en mycket bättre bil på alla sätt den nya, men nu pratar vi endast om petig design och om hur ögat gillar vissa specifika saker!

Touran 2006 Hade Snyggare Baklysen

Vår nuvarande Touran är i grunden samma bil som vår gamla Touran från 2006 (läs mer) men fick designmässigt fronten och baken uppgraderad inklusive de nya liggande baklysena.

Jag tyckte länge att Touran 2006 hade en snyggare design på sina stående baklysen och faktum är att just deras design faktiskt gjorde att jag en gång googlade på bilmodellen.

Jag pendlade nämligen länge till Södertälje och låg många gånger efter en Touran som hade dessa dubbla runda baklysen (med totalt 8 glödlampor i enbart för positionsljuset) och där de översta runda reflektorerna liksom kapats i ovankant, snyggt som tusan kvällstid, ansåg jag då, som nu.

Dessutom finns dessa baklysen i en CrossTouran-version som har fabrikstonat mörkt glas och dessa på en mörk Touran skulle sitta som en perfekt pjäxa på foten! :)

Läs gärna mer liknande bilsvammel under #CarSpotting.

0 Besökare har kommenterat :