-->

Bygga Egen Verktygslåda/Inredning

Jag bloggade om bästa sättet att förvara sina verktyg tidigare och nämnde då lite hastigt om att bygga egen verktygslåda.

Här kommer ett separat inlägg om att bygga/inreda en egen anpassad verktygslåda.

Inredning-Till-Jula-förvaringslada-nr-460052

Förvaringslåda + Bit Tunn Plyfa

Grundreceptet i mitt fall var en ny 50L stor förvaringslåda med låsbart lock och metallförstärkta kanter som tom bara vägde 7 kg trots sin rejäla size. Det blev denna låda då den hade rätt mått för att rymma fogsvansar, tvingar och lilla vattenpasset.

Jag åkte därefter till brädgården med min Citroën Jumpy (testbil) och norpade en spillbit 5mm tjock plyfa eller konstruktionsplywood som det också heter.

Inredning-Hylla-5mm-Plywood-

Verktygsanpassad Hylla

Jag ville kunna ställa upp verktyg längst hela bakväggen och gjorde därför en "klämvägg" där för stämjärn, vinkeljärn och mejslar.

Botten delades upp med 5cm höga remsor av plywooden och snabbtvingarna fick små klotsar som de kunde klämma fast vid för att inte skramla runt. Fogsvansar och yxor hölls på sina platser av remsorna.

När alla dessa större "bottenverktyg" var på sina platser så visste jag hur mycket jag hade kvar till locket och detta mått bestämde därför hur hög den urlyftbara hyllan skulle bli.

Sågade först en lagom stor bottenplatta till hyllan, så stor att man fortfarande lätt kunde få upp verktygen som stod upp i bakväggen.

Sågade remsor av plywooden och limmade/spikade dessa till hyllan ni ser på ovan bild. Det var lite småpilligt att spika i mitten av den tunna plyfan (förborrade) men en tjockare plyfa hade blivit för tung.

Förvaringslåda-Med-Inredning-Optimala-Verktygslådan

Mobil Men Rätt Tung Verktygslåda

Hyllan blev grymt stabil tack vare de limmade/spikade kanterna och den vilade därför endast på fastskruvade klotsar i ändarna av själva förvaringslådan.

Hyllans kanter satt 5mm under lådans metallförstärkta ytterkanter.

Fullastad väger denna låda ~25 kg och trots att den är flyttbar så kanske man inte bär med sig den så fort man ska göra mindre träsnickerier.

Du hittar fler liknande inlägg under arkivtaggen #Verktyg.

2 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Snyggt!

Men 25 kg är tungt, du kanske skulle
fundera på att sätta hjul under? Eller
åtminstone klackar så att man lätt kan
pirra den?
//M

FixarFarsan sa...

Tack Mäster M!

Lådan hade klackar, hala sådana så den är lätt att släpa men små hjul vore inte fel, eller så tränar man upp sina spaghettiarmar så man orkar lyfta? 😆