Windows 10 Tappar WiFi Hela Tiden

Det började nu i November när månadens Windows uppdateringar laddades ner och installerades. Efter omstarten så tappade min Lenovo Yoga WiFi i princip var 5:e minut.

Så, felsökningshatten åkte på och jag började leta, något jag helst inte gör på min fritid faktiskt! HEMDATORN SKA BARA FUNKA! :)

Lenovo-Laptop-Tappar-WiFi-Hela-Tiden

Samma Fel Med Alla Nätverkskort

Jag testade att jacka in sonens externa 802.11AC nätverkskort men det var samma strul via den, kanske aningen stabilare.

När man tappat WiFi och körde felsökningsguiden så hittade den att standardgateway saknades och kunde rätta till det men felet kom tillbaka efter ett par minuter igen.

wifi-trådlöst-nätverkskort-energisparfunktioner

Stäng Av WiFi Adapterns Energispar

En klassisk lösning på denna typ av problem är att kryssa bort ovan kryss under nätverkskortets egenskaper.

Ibland kan nämligen Windows för sig att nätverkskortet inte nyttjas och stänger då ner det för att spara ström. I mitt fall hade jag redan det urkryssat sedan tidigare så, ingen hjälp!

Uppdatera-Wifi-Drivrutin

Uppdatera Nätverkskortets Drivrutin

Nästa klassiska lösning på denna typ av problem är att uppdatera nätverkskortets drivrutin men det fanns ingen nyare än den jag redan hade så ingen hjälp här heller.

Testade även att köra Lenovo Vantage som kan scanna efter nyare Lenovo drivrutiner för alla datorns komponenter men näe, inget fanns att ladda ner för mina lilla 5 år gamla Lenovo Yoga.

Windows-10-Update-Assistant-länk

Ladda Ner Senaste Windows 10 Build

Nu började jag ledsna lite och kollade om det fanns en nyare Windows 10 version att ladda ner och det fanns det, build 1809 kom så sent som i oktober. Körde uppdateringsassistenten och lät den ladda ner och installerade den senaste versionen.

Länk: Hämta Senaste Windows 10 Versionen (just nu 1809)

Efter installationen var klar så fungerade det.. INTE bättre. Så jag dubbelkollade alla föregående steg igen och uppgraderade även drivrutinen för nätverkskortet. Eller jag pekade ut den gamla drivaren (leta upp katalogen du packade upp drivaren i och peka ut inf filen) och bootade datorn igen men samma droppande wifi fortfarande efter booten.

Körde då Lenovo Vantage igen nu när Windows 10 build 1809 blivit installerat och NU fanns det faktiskt en nyare drivrutin till Lenovo chipset och efter att den kommit på och datorn bootat så har inte WiFi strulat en enda gång.

Så ibland lönar det sig att vara lite envis och inte direkt kasta ut datorhelvetet genom fönstret. Läs gärna fler liknande inlägg under arkivtaggen #IT.

0 Besökare har kommenterat :