Test: Sudio Klar (Trådlösa Around-Ear Hörlurar Med ANC)

Idag ska vi prata trådlösa hörlurar, ett par stora men slimmade around-ear hörlurar som lyssnar till namnet Sudio Klar.

Recension-Sudio-Klar

Sudio Klar - Förpackning

Jag har tidigare testat ett gäng olika hörlurar från Svenska Sudio och alla har levererats snyggt förpackade, Sudio Klar är inget undantag.

När man drar av höljet på lådan blottas dessa snygga, stora hörlurar och på undersidan av "hyllan" de sitter fastsurrade på hittar man en inplastad manual och sladdarna i en liten fastlimmad papplåda.

Sudio-Klar-Bas

Sudio Klar - Först Lite Snabbfakta

Sudio Klar har 40mm stora högtalarelement och Klar spelar i ett frekvensområde mellan 20-20000 Hz samt har en känslighet på 110 (dB/mW).

Hörlurarna är justerbara samt vikbara för att ta mindre plats och har lite av en retro-look med fri synlig högtalarkabel.

Around-Ear-Sudio-Klar-Review

Sudio Klar - Passform & Batteritid

På plats så sitter Sudio Klar mjukt runt örat och bågen över skallen är även den väldigt behagligt mjuk så passform och ergonomi får toppbetyg. Jag vågar skriva detta nu efter att flera gånger verkligen ha långtestat lurarna under många timmar i sträck utan att varken ta av dem eller stänga av musiken.

Batteritiden är enligt manualen 24h-30h beroende på om man har ANC på eller av (ljudvolymen spelar givetvis in också).

Även batteritid får toppbetyg då jag är allergisk till att behöva ladda trådlösa hörlurar för ofta. Trots lång batteritid väger inte KLAR mer än andra around-ear hörlurar som jag har testat.

Sudio Klar - Ljud & Volym

Jag testade dessa lurar så "brett" som jag bara kunde för att hitta några musikstilar som inte lät bra. Har lyssnat på allt från poddar med prat till pop, slamrig engelsk rock, mycket tung R&B, Hip-Hop, Svenska visor med akustisk gitarr, tung metal, klassisk 80-tals rock och så basintensiv techno och disco-dunk samt haft dem som headset under telefonmöten (just för telefonmöten så gillar jag inte denna typ av around-ear då man liksom hör sin egen röst när man pratar).

Sudio Klar levererar en mycket tung, fyllig, rund bas som har en jämn övergång till ett brett mellanregister. De ljusare tonerna var precis lagom framträdande, jag personligen föredrar inte en alltför framträdande diskant.

Sudio-KLAR-Knappar-Anslutningar

Knappar & Funktioner

Håligheterna undertill består av en 3,5 mm ljudingång och en micro USB för laddning. Sedan har vi tre plus en knapp för funktioner.

Tre knappar styr parkoppling/on/off samt volym. Parkoppling och on/off sköts med den pluppmärkta mittenknappen i trion.

Knappen märkt "ANC" slår av och på Active Noise Cancelling (aktiv brusreducering) och en grön diod indikerar när den är påslagen.

Active Noise Cancelling

Brusreducering är grymt skönt och fungerar genom att mikrofonen lyssnar på omgivningens ljud och dämpar sedan dessa aktivt. En riktigt bra funktion när du sitter bland andra och inte vill ha hög musik för att kunna koncentrera dig eller när du ska försöka sova trots att andra är vakna.

Klar är Sudio's första hörlurar med denna teknik och sitter man i ett kontorslandskap eller vardagsrum/kök med massa stoj så dämpar de nästan allt ljud perfekt. Dock kan man ibland höra ett lågfrekvent, brummande ljud när ljudmatchningen inte riktigt lyckas, oftast sker detta när omgivningens ljud blir för lågt.

FixarFarsan-Testar-Sudio-Klar

Sudio Klar - Slutsummering

Slutsummeringen av Sudio Klar blir att de imponerar med sin sköna, mjuka och tättslutande passform, sin runda kraftfulla bas och i övrigt KLARa ljudbild samt den långa batteritiden.

Listpriset på siten sudio.se för ett par Sudio Klar (svarta eller vita) är i skrivande stund 1295:- men i samarbete med Sudio så kan jag ge er FixarFarsan.se följare/läsare hela 15% rabatt genom att ni anger rabattkoden 15fixarfarsan i kassan hos Sudio.

Du hittar fler, minst lika ljudliga inlägg under arkivtaggen #HiFi.

0 Besökare har kommenterat :

 
-->