-->

Drömmer Du Om Nya (STORA) Sommarfälgar?

Jag kan knappt kalla mig för en äkta bilentusiast längre då jag inte har kört bana i någon klubb på länge, inte äger någon ban eller entusiastbil eller inte har någon kärra alls att hålla efter..

Men han BILNÖRDEN finns där inne ändå, den där äkta bilentusiasten och en vacker dag kanske det smäller till igen när lite andra saker fallit på plats först!

Boxster-S-Fälgar-20-Tum

I April Åkte Finbilen Oftast Ut

Jag minns fortfarande den sköna känslan att räkna ner dagarna mot 1:a April då man oftast ställde på entusiastpulkan.

Men under den långa vinterdvalan så fixade man ofta med lite nya uppgraderingar, en ofta förekommande sådan var nya sommardäck eller helt kompletta hjul.

Sänkning, avgassystem och andra motoroptimeringar var ju också vanliga men jag kommer nog aldrig gå tillbaka till att skifta motor inför varje besiktning som jag gjorde som 18 och 19 åring. :D

fälgar-www.alven-ingvarsson.se

Före Internet - Då Gällde Fälgkataloger

Riktigt länge sedan (alltså när jag började äga egna bilar) så lusläste man tabeller med information om bultdelning, ET, fälgbredder, size på navhål och allt viktigt i olika fälgkataloger som man fick med sig hem från en fysisk däckverkstad. Eller så kollade man noga in fälgannonser i fysiska biltidningar som Bilsport och Automobil.

Idag knappar man in bilens registreringsnummer på internet och kan då se direkt hur fälgen ser ut på bilen.

En sådan hemsida är Alvén & Ingvarssons där jag handlat både däck och fälgar från flera gånger. Gjorde det faktiskt innan INTERNET fanns eftersom de sålt däck och fälgar sedan 1984 och jag skaffade min första egna bil runt 1990.

Ovan ser ni husets egen #CrossTouran som fick agera modell med nya 20" fälgar från AEZ ihop med en "lagom" sänkning. Även om bilen ser helt ok ut redan som original så får den ju ett helt annat stuk med lite större hjul och lägre hållning eller vad sägs?

Gangsterminibuss (full med gangsters?)

På tal om sänkning, minns ni superfixaren Anders som skrev ett gästinlägg om att sänka en Volkswagen med ställbart DCC chassi? Undrar om han också sitter och drömmer om ÄNNU större lättmetallfälgar så här en månad innan sommar-fin-hjulen åker på.

Har du några fälg eller bildrömmar så här i slutet på vintern?

0 Besökare har kommenterat :