-->

Test: Sudio Tolv Hörlurar (True Wireless)

Jag har testat Sudio Tolv, mina första True Wireless hörlurar och nu kommer ett par hundra subjektiva ord om dessa småttingar..

Recension/Test Av Sudio Tolv

Apple Satte Fart På True Wireless

Apple fimpade 3,5mm uttaget när de släppte sin iPhone 7 och i samma veva kom även deras egna Airpods.

Detta satte fart på marknaden för denna nya typ av supersmå in-ear-plugs hörlurar som fått namnet True Wireless (eftersom de helt saknar sladdkontakt för laddning).

Sudio Tolv Vikt & Storlek

Sudio Tolv Väger 4,5 gram

Sudio Tolv är väldigt små som ni ser ovan, de väger bara 4,5 gram per snäcka och det följer totalt med fyra storlekar på gummipluppen.

Sudio Tolv finns i svart, vitt och grönt men jag tycker dessa svarta är de allra mest diskreta. Tycker ärligt designen på Airpods är lite ful med pinnen som hänger ner, så Sudio Tolv vinner designronden!

Vad Ingår Sudio Tolv True Wireless

Unboxing Sudio Tolv

Förutom extra gummipluppar så ingår även en kort micro-usb sladd för att ladda etuiet, som fungerar som en powerbank.

Så fort du lägger hörlurarna i sitt skyddande etui så börjar de laddas och full laddning tar bara 1,5 timme.

Lurarna har därefter en batteritid på 7h och ett fulladdat fodral kan ladda upp lurarna totalt 4 gånger (så totalt 35 batteritid).

Airpods har 5h batteritid och totalt 24 timmar med fulladdat etui.

Sudio Tolv Laddning Fodral

Smart Etui/Skydd/Laddning

En annan cool grej med fodralet är att lurarna alltid startar upp när du tar upp dem. Parningen går därför superlätt och nästa gång du plockar upp dem hittar de telefonen automatisk.

Samma sak när du stopper ner dem, då stängs de av automatiskt och du behöver aldrig trycka på knappen som finns på dem.

Men vill du så kan du givetvis pausa musiken och även byta låt genom att trycka på den runda knappen som finns på båda lurarna (de har även stöd för röststyrning via Siri och Google Assistant).

Båda snäckorna har även mikrofon så du kan ha dessa som handsfree men det kräver att du pratar i en miljö utan massa vind eller buller då detta lätt plockas upp (gäller alla hörlurar där mikrofonen sitter vid örat).

Närbild Sudio Tolv Passform Öra

Sudio Tolv Passform, Ljud & Pris

Sudio Tolv passade mina öron perfekt, de liksom sögs fast i örats naturliga form och jag kunde inte få dem att ramla ut eller halka fel genom att skaka på huvudet eller springa med dem. Efter ett tag i örat så känns Sudio Tolv som såna mjuka gula hörselskydd och de kan man ju ha i örat en hel arbetsdag.

Ljudet i Sudio Tolv är sådär trevligt klart och faktiskt imponerande fylligt med tanke på storleken (högtalarelementen är endast 8mm) men är det djup tung bas man är ute efter ska man såklart välja de mer basvänliga around ear lurarna Sudio Klar.

Det står på hemsidan www.sudio.com/se/ att dessa Tolv:or är Premium och jag kan faktiskt hålla med om det. Sudio tolv känns premium i både känsla, ljudbild, passform samt att funktionerna är genomtänkta..

Anger du kampanjkoden fixarfarsan när du beställer från deras hemsida så får du 15% rabatt på listpriset (i skrivande stund 1195:-) och detta är ungefär hälften av vad ett par "fulare" Airpods kostar..

Fler liknande tester hittar du under arkivtaggen #HiFi.

3 Besökare har kommenterat :
Marrox sa...

Hur länge gäller din rabattkod på hörlurarna?

FixarFarsan sa...

Den gäller i alla fall fortfarande vet jag, men har ställt frågan till min kontakt hos Sudio..

Micke sa...

Funkade idag i alla fall, tack för det. Dessutom får man lurarna i fin presentförpackning.