-->

Fungerar MC-Ryggsäck Även Till Cykelpendlare?

Den har varit med om några cykelpendlarmil min gamla trotjänare till ryggsäck och nu börjar dess dragkedjor krångla och jag skulle även vilja ha en ny modell som är lättare att göra rent.

Som ni ser nedan så kan den bli rejält skitig efter en pendlardag (dock mycket mindre skitig numera när jag gått över till cykel med stänkskärmar).

Smutsig Ryggsäck MTB utan stänkskärmar

Packväska = Gubbpendlare?

Det har även funnits lite lösa planer på att skaffa en pakethållare och sätta fast en 100% regntät cykelväska men jag har inte riktigt varit redo än att ta steget fullt ut till "gubbpendling". För det är väl 100% gubbe att cykla med packväska/packväskor och sätter man även dit en längre stänkskärm fram som nästan tar i asfalten, DÅ är man en äkta cykelpendlargubbe! :)

Så, därför letar jag efter en ny ryggsäck som ska vara mer vattentät än den jag har, helst ska den även vara lättare att torka av och samtidigt ska den sitta skönt på ryggen och utan att kosta mer än kanske 500 riksdaler (tro mig, finns massa svindyra ryggsäckar, bara för att de säljs som just cykelryggsäckar).

MC-Ryggsäck hos xlmoto.se

Motorcykelryggsäck Till Cykelpendlaren?

Jag hittade ovan ryggsäck hos MC-butiken xlmoto.se och trots att ryggsäcken egentligen är designad för högre motorcykelhastigheter så har den även egenskaper som jag fastnade för.

Det står att den ska stå emot regn (finns även andra helt regntäta modeller) och ryggsäcken är just nu sänkt från 500:- till ynka 99:-. Den ser även ut att vara mycket lättare att torka av än den modell jag har idag och storleken är samma behändiga 25L.

Enda nackdelen med denna MC ryggsäck är väl vikten, denna väger 748 gram medan en riktigt lätt cykelryggsäck väger betydligt mindre men oftast är det ändå den bärbara datorn som står för den högsta vikten i packningen.

Kommer du på något annat som talar emot en MC-ryggsäck för oss #cykelpendlare? Kommentera gärna inlägget med knapp nedan! ;)

2 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Kanske är något för farbror :-)

Tips: "Cykelväska Bortskänkes"

https://www.blocket.se/vi/85663885.htm

//M

FixarFarsan sa...

Aha, du tänker jag ska packa cykeln i väskan och ta med den i bilen?! 😉