Fem Olika Hustyper - I Vilken Skulle Du Vilja Bo I Och Varför?

Jag gillar att glo på hus, studera både deras design och konstruktion.

Alla typer av hus har sin charm, t.o.m. kataloghus, så länge de inte är byggda i 100 tal precis bredvid varandra och i samma färg..

Men, idag tänkte jag visa fem rätt olika hus som jag knäppt bild på under mina många gubbrundor och frågan är i vilket av dessa DU skulle vilja bo i och varför?

Oskarsborg-Torn-Söderhamn

1. Tornet Oskarsborg

Ovan torn, Oskarsborg är byggt på ett högt berg i Söderhamn och utsikten är något utöver det vanliga. En vacker stenbyggnad som jag gärna hade flyttat in i direkt men tänker att det kan bli lite högt att tvätta fönstren på "öfvervåningen".

Rött Tegelhus Takpannor

2. En Rejäl (Spräcklig) Tegelkåk

Hus nummer två är ett stort, rejält tegelhus med takpannor. Stora ytor finnes och rätt lite underhåll så länge taket är fräscht.

Ett riktigt drömhus för många tror jag, så länge man gillar den lite oroliga fasaden.

Torn Valv Plåttak Falsat

3. För Den Oblyga Husägaren

Hus nummer tre är inget för den blyga. Häftig design med spetsiga torn och kyrk-liknande valv.

Putsad fasad och falsat tak håller sig fina i många år men kräver specialkunskaper när det är dags att renovera och undrar om man som ägare börjar titulera sig pastor?

Hus Med Putsad Fasad Falsat Plåttak

4. Falsat Tak Och Putsad Fasad

Det fjärde huset är åter ett rejält hus med en "lugn" putsad fasad och falsat plåttak.

Rosa färg kanske inte går hem hos alla med detta hus är ett rejält hus som inte heller kräver lika mycket underhåll som ett trähus.

Trähus Snickarglädje Falsat Plåttak

5. Trähus Med Snickarglädje

Sista kåken har en träfasad med massor av snickarglädje och ett falsat plåttak. Ett sånt här hus kräver att man både gillar att arbeta med trä och hålla i en målarpensel.

Tänker mig en docka som liknar ett ung tjej i ett av vindsfönstren, med vitt nattlinne och svart stripigt hår. Som man sedan nattetid belyser ansiktet på med #smartahem lite då och då :)

Vilket Hus Vill Du Bo I?

Så vilket av dessa fem hus hade just DU velat flytta in i?

0 Besökare har kommenterat :

 
-->