-->

Test: Berlingo Som Husbil/Camper För 1-2 Personer

Jag VET att ni är tusentals, kanske hundratusentals som sitter och undrar om det går att sova i nya Citroën Berlingo!

Berlingo Camper Test

Berlingo = Campingbilen

Så jag tog och testade detta åt er och det korta svaret är, det går hur bra som helst att använda en vanlig Berlingo som husbil för en eller två personer (krävs lite samtycke om man ska vara två).

En 2 meters luftmadrass går in i bilen då passagerarsätet fram går att fälla så det blir nästan helt plant. Brassestolar är trevliga att slöa i medan man lagar mat eller solar. Dynorna kom med för att palla upp sängen lite eftersom golvet inte blir 100% platt.

Sova Minibuss Berlingo

Sover Man En Har Man En Hall

Sover man en i bilen så finns gott om plats för att ha packningen fram och behålla ett baksäte uppe som "hall".

Minibuss Ventilation Camping

Ventilation

Ventilation löste jag genom att veva ner rutan lite och då vädret inte var 100% stabilt så tejpade jag en bred packtejp så att eventuellt regnvatten inte regnade in. Rätt stolt över denna lösning! :)

En 2.0 lösning är att även montera ett myggnät.

El Personbil Camping

El Till Kylskåp & Mobilladdare

Elen till kylskåp och mobilladdare gick att lägga mellan bakluckan då den hade en ovanligt mjuk rund kant som inte gnagde mot kabeln.

Trangia Stormkök TestTrangia Campingkök Test

Köket: Trangia Storm/Campingkök

Köket i Berlingo Camper bestod av ett nytt Trangia-campingkök som fungerade nästan perfekt, tyckte reglaget för gasen levde ett eget liv. Det jag gillar med detta kök är att det är byggt i Sverige, det kommer hålla min livstid och det tar sjukt liten plats då man packar ihop det samtidigt som du har flera kastruller, en stekpanna och en kanna i paketet. Jag kompletterade även köket med en kombinerad skärbräda/durkslag som även den gick in i paketet.

Så, en Citroën Berlingo fungerar utmärkt som husbil och det är lätt att gilla den praktiska minibussen, läs gärna mitt andra vardagstest av Nya Citroën Berlingo.

0 Besökare har kommenterat :

 
-->