-->

Recension: DeWALT DWS774 Kap&Gersåg

Nu har den fått jobba en del min DeWALT DSW774 Kap & Gersåg och därför kommer här min tunga recension.

Test-DeWalt-DWS774

Smidiga Mått + Lättviktare

Först å främst gillar jag maskinens smidiga mått då man bor trångt och den stuvas lätt undan mellan kapen.

Den väger bara 12kg och har två rejäla handtag på sidorna så du slipper få ryggpaj även om du lägger den högt upp på en hylla.

Baksidan av smidiga mått är att klingan inte är större än 216mm i diameter och kapen därför blir max 70 mm. Det är dock inte så ofta man behöver djupare kap än så, enda gången är väl vid kap av grova staketstolpar?

Sågen står på trevliga "gummipluppar" som inte repar underlaget.

Nycklarna som sitter i handtaget (se ovan bild) har ibland en förmåga att lossna om man råkar dunka till maskinen.

DeWalt-XPS-Test

XPS Såglinjesystem

DWS774 har ingen "laser" men däremot ett mycket precist och smart XPS stödlinjesystem där man belyser klingan uppifrån och detta ger en skarp skugglinje där kapet kommer ske. Fungerar perfekt och lyser samtidigt upp arbetsstycket.

Precision-DeWalt-DWS774-Kap&Gersåg

Ett Precisionsinstrument

En annan sak jag gillade när jag fingrade på DWS774 i butiken var att den kändes "tajt och precis" i sina fasta lägen, denna känsla har fortsatt även när jag kapat hemma. En grymt gedigen känsla och de låsta vinklarna kan man verkligen lita på.

Skruvarna eller spärrarna som liksom låser de fasta lägen är rätt rejäla och gummiklädda så det går enkelt att lossa spärrarna även med handskar på sig.

Dammsugare-Till-DWS774

Inget Som Kan Vara Bättre?

Grovdammsugaren hade jag lite strul att få att passa, tejpade fast den till slut och då blev det nästintill dammfritt i hallen där jag kapade.

Dödmansgreppet kräver ett fast grepp innan klingskyddet öppnar sig och detta är väl egentligen den enda lilla synpunkten på en annars helt perfekt liten 1400 Watts Kap & Gersåg från Tyska DeWALT.

Läs gärna var jag använde denna såg under arkivtaggen #61kvm eller läsa mina andra inlägg taggade med #Verktyg.

0 Besökare har kommenterat :