-->

Testar Kungsberget (T/R Över Dagen)

Kungsberget ligger bara 2h bort från (norra) Stockholm och man kan alltså med lite vilja åka upp över dagen vilket jag har testat nu..

Kungsberget 2020

Kungsberget Över Dagen

Planen var från början att åka upp med alla tre sönerna men största ville absolut inte när trippen kom på tal och den minsta blev sur dagen innan så det blev bara jag och två glada 08:or, nollåttor som i födelseålder och inte riktnummer.

Skoda Octavia 2017 Thule Takbox

Smidig Takbox Med Gripklor

Måste säga att en modern Thule takbox med gripklor är så sjukt enkel att montera och i kombination med takräcken för rails så tar hela montering 10-15 minuter och kan alltså med lätthet göras bara för ett dygn.

Skodans lilla trecylindriga puffra drar inte mer än 0,55 liter soppa i motorvägstempo vilket innebär kanske en dryg halv tank bensin för en T/R tripp till Kungsberget.

75% av vägen mellan Kungsberget och Stockholm är bra motorväg.

Snödjup Kungsberget 2020

För Lite Snö

Snödjupet var bara 40 cm i backarna vilket i praktiken innebar ren is på många ställen. Lite i minsta laget alltså och jag lyckades ramla och kana av hela backen i ett av mina snabba åk. Det tog ett par veckor innan revbenen slutade att påminna mig om att jag inte är någon Stenmark..

Liftar Öppet Kungsberget

Öppettider, Priser & Summering

Kungsbergets anläggning höll öppet 9-19 men antalet öppna backar krympte rejält när det började skymma på eftermiddagen och bara de med belysning höll öppet mellan 16-19.

En dags liftkort för vuxen gick på 395:- (från 16+) och 320:- för grabbarna (8-15 åringar).

Jag skulle se till att åka tidigt så man är framme vid 9:00. Liftkortet laddas snabbt i kurerna på vägen från parkeringen till backen.

Åker man som jag bara sittliftar (bekväm av mig) så hinner man med väldigt många åk då man vilar benen i liften och inte behöver ta så mycket mer pauser. Lunch åt vi i huvudrestaurangen och den håller bra klass tycker jag, buffén är helt ok och prisvärd för barnen.

Så är det värt att åka upp över dagen? Ja, absolut så länge barnen är taggade och orkar kliva upp så man är där till 9. Skulle inte orka åka över dagen om man inte hade egna skidor med sig i boxen dock..

Läs gärna mer liknande inlägg under #Slalom.

0 Besökare har kommenterat :