-->

Trög Ytterdörr Vid Stängning / Behöver Lyfta Vid Låsning

En ytterdörr eller förrådsdörr öppnar man ibland >10 ggr per dag och är den då trög, kärvar i underkant eller om man behöver lyfta dörren varje gång man ska låsa.. Då blir man ju vresig eller hur?

Justera Förrådsdörr Brickor Gångjärn

Höj Dörren Permanent

Kallförrådet som hör till lägenheten hade en sådan jobbig dörr som förra ägarna berättade krävde ett "lyft" varje gång man skulle låsa eller låsa upp den.

Så kan man inte ha det när barn ska ta ut sina cyklar själva så jag mätte gångjärnets "pinne" och köpte 10 brickor när jag ändå var på byggvaruhuset.

Mätte ut att två brickor skulle göra så att kolven skulle passa hålet i karmen bättre och lyfte av dörren. Tog sedan hjälp av en stark granne när den skulle tillbaka då den vägde bly.

Montera Brytbleck Ytterdörr

Montera Brytbleck

I samma veva satte jag dit ett brytbleck. När det var monterat så gick dörren inte att smälla igen eftersom brytblecket tog i metallen i karmen, som var monterat lite fel så att det stack ut 2 mm utanför karmen men min vän vinkelkapen löste detta på 5 minuter så..

Nu har vi en förrådsdörr som alla kan öppna och låsa, oavsett ålder!

Täta Ytterdörr Justera GlipaJustera Glipa Ytterdörr Böja Gångjärnen

Justera Gångjärn & Montera Tätlist

Lägenhetens ytterdörr var också jobbig när jag flyttade in och tog i kraftigt i tröskeln. Den hängde snett på två olika sätt och förra ägarna hade därför klistrat en massa tätlister på varandra.

Tog bort alla gamla gummilister och böjde till gångjärnen så att dörren hängde rakt i alla ledder. Klistrade därefter på en ny list runt om och den stänger nu utan att ta i och är tät.

Gör detta du med, tog typ en timme totalt men man slipper svära varje gång man öppnar/stänger och kan rikta sin energi på nåt annat roligare..

Läs gärna mer om boendet under arkivtaggen #61kvm.

0 Besökare har kommenterat :

 
-->