-->

Elcykeln Har Nu Rullat Över 4000km

Jag har summerat denna elcykel i detta andra inlägg: Test av Made Linum så detta blogginlägg skall bara handla om hur hojen ser ut efter 2 vintrar och drygt 400 mil senare.

Elcykel-Made-Linum-Hållbarhet-4000km

Made Linum = Fortfarande Fräsch

Tvättade rent cykeln noga inför detta inlägg och lacken ser fortfarande ut som ny ut trots att framhjulet sprutar upp en massa skit på ramen när vädret är blött och slaskigt.

Jag som gammal MTB cyklist var lite emot stänkare men nu har det gått så långt på bekvämlighetsskalan att jag funderar på en sån stor flärp nertill på framstänkaren som dödar allt sprut därifrån.

En sådan åker det nog på i höst, sorry men jag är bekväm nu! :D

Slitage-Cykelpedaler-4000km

Slitna Pedaler (Färgen)

Enda stället man "märker" milen på är på pedalerna. Men de blev slitna redan efter ett par månader så skaffa aldrig svartlackade pedaler utan kör metallfärgade om du kan välja.

När man pratar slitage på en elcykel så tänker nog de flesta på hur batteriet mår efter 4000km? Där har jag inte märkt någon skillnad alls utan 5 mil går fortfarande utan problem i normalläget och väl hemma igen finns två av fem "pluppar" kvar på batteriets indikator.

Skifta-Cykeldäck

Dags För Sommardäck

Jag skiftade däcken också i samband med "stora vårfixet" och sommardäcken är fortfarande i mycket bra skick (originaldäck). Nyskick vore såklart att överdriva men de håller nog en 4000km till skulle jag gissa.

En rolig grej när man skiftar däck på Linum är att man inte behöver andra verktyg än en pump, ja förutom de nya däcken man ska skifta till, alla andra moment sker bara med dina två par händer.

De nya vinterdäcken med sina 240 dubb/däck som syns på bilden ovan fick knappt känna på is denna vinter/vår.

Byte av kedja och bakre kassett är väl det som kommer som första riktiga serviceåtgärd men daglig tvätt och vaxning av kedja har förlängt dessa intervaller och även gjort att växlarna fungerat perfekt under tiden.

+410 väldigt trevliga pendlarmil har denna cykel gett mig hittills och jag hoppas fortsätta många till när Coronan lagt sig så man kan börja cykla de 5,2 milen T/R till kontoret igen.

Läs gärna fler liknande inlägg under arkivtaggen #Cykel.

0 Besökare har kommenterat :