-->

Test: Glue Lock PRO - Vilka Är Nyheterna?

Som vissa av er redan påtalat på Facebook så har jag redan testat första releasen av Glue Lock 1.0 samt den nyare slimmade 2.0 så idag skall vi prata om den tredje generationen Glue Lock PRO.
Pris: Listpriset för detta Glue Lock Pro lås är 2699:-
Glue-Smar-Door-Lock-Pro-Test

Same Same But Different?

Glue Lock PRO ser utåt sett exakt likadan ut som 2.0 och monteras som tidigare på dörrens insida. Man kan alltså inte på ytterdörrens utsida se att det på insidan sitter ett smart dörrlås.

Montering-Glue-Lock-Pro

Busenkel Montering

Monteringen denna gång var den absolut enklaste. Monterade bort originalvredet på insidan, satte dit Glue låsets metallplatta och skruvade sedan fast själva låset - En operation på 5 minuter.

Har du en dörr som kräver mer anpassning så följer det med en hel del olika delar men se till att ha dina läsglasögon framme om du måste läsa instruktionerna då dessa är skrivna med väldigt ljus text och är därför lite svårlästa för oss 40+.
uppdatera-firmware-glue-lock-pro

Programvaran Går Att Uppdatera

Så Glue Lock PRO låset ser likadant ut som föregående version och monteras precis som tidigare, så vad är då nytt?

Jag skulle säga att det hänt en hel del på låset insida och i appen.
En välkommen nyhet är att man via Glue appen numera kan "patcha" upp både låsets programvara samt wifi puckens firmware så att eventuella buggar och liknande snabbt kan rättas.
Just denna nyhet träffade rakt i mitt teknikerhjärna!!
Glue-Lock-Pro-Nyheter-App

Smartare På Insidan

Den andra stora nyheten är att låset blivit smartare och kan numera påminna dig om du glömt att låsa dörren eller om den står öppen.

Vid installationen av appen så sker en mer noggrann kalibrering av låset där man sparar dörrens olika lägen/positioner så att låsets sensorer sedan kan hålla koll på om dörren står öppen, är stängd, är olåst eller låst.
Ovan bild visar ett par av alla statusmeddelanden och på just vår dörr fungerade inte locked/unlocked status helt hundra när man hade låst/låst upp manuellt med nyckel men det står också att man helst alltid skall låsa/låsa upp med det smarta låset för att dess status skall vara 100% rätt.
Jag hoppas att en framtida firmwareuppdatering kan fixa detta för jag låser fortfarande manuellt med nyckel/vred flera gånger varje dag bara för att känna att låset inte börjat kärva.

Summering

Jag tycker fortfarande att Glue Lock har den stilrenaste designen av alla smarta dörrlås på marknaden och just att man inte ser något på dörrens utsida är ett stort plus.

Glue Lock PRO känns starkare, snabbare och smartare än föregående generation 2.0. Ger PRO låset fyra och en halv låskolvar av fem i totalbetyg!

Läs gärna om mitt smarta hem intresse under arkivtaggen som heter just #SmartaHem.

0 Besökare har kommenterat :