-->

Biltest: Nya Passat GTE

Jag var med som kartläsare när ny tjänstebil skulle testas ut och om någon bil är populär som tjänstebil så är det ju just Passat GTE.
Som ni ALLA vet testade jag den första versionen av Passat GTE redan 2015, då hade inte ens modellen lanserats fullt ut i Sverige utan vi pressmänniskor fick ratta tüskreggade vagnar..
Front-New-Volkswagen-Passat-GTE-2021

Nyheter Passat GTE 2020/2021

Jag tänkte i detta inlägg försöka hitta vad som är uppdaterat och nytt i denna årsmodell 2021 (eller 2020 som testbilen var).

Först och främst är ju hela skalet på Passaten uppdaterat men fortfarande finns samma LED slinga i hörnen nertill som visar att detta är en GTE. Däremot har den blåa linjen försvunnit från grillens övre del.

Under huven hittar man samma effekt som tidigare, 218hk i GTE läget som ger samma prestanda som tidigare, 0-100 på 7,6 sek.

Rear-LED-Lights-Passat-GTE

Energikostnad och Grundpris

Batteriets kapacitet har uppgraderats då denna har en WLTP räckvidd på 61km på ren el. Snygga LED-baklysen sitter som standard.

Grundpris på nya Passat GTE är 469.900:- och energikostnaden per mil är omkring 2,50 kr.
Interior-Passat-GTE-2021

Digitala Nycklar

På insidan hittar man större digitala displayer än tidigare och mätarna framför ratten är numera 95% digitala.

Av någon anledning har VW valt att inte baka in "tankmätarna" i det digitala utan de sitter på kanterna som en kvarleva från svunnen tid.

Navigator är standard i nya Passat GTE och man kan även få bilnycklarna digitala så att man kan starta och låsa upp bilen med sin mobil. Digitala nycklar kräver dock Navigation Discover Pro och appen We Connect (två nycklar ingår).
ACC'n är uppgraderad och tar hjälp av både navigatordata och trafikskyltar för att anpassa bilens hastighet inför rondeller och liknande.

Summering

Passat GTE är fortfarande lugn och kungligt trygg att köra. Den känns även riktigt rask i sitt GTE läge men fullt tillräcklig även i vanliga hybridläget. I sitt helt elektriska får man inte ha så bråttom men i köer och för dagislämning är ren eldrift helt fantastiskt. En uppdaterad och riktigt smart tjänstebil, familjebil och miljöbil!

Läs gärna mina många andra #Biltester.
0 Besökare har kommenterat :