-->

Pulled Pork - Supergott, Lättlagat, Långsamt Men Kräver Gryta

Pulled Pork har ni säkert ätit på restaurang och flera av er har säkert tillagat det själv en massa gånger men för MIG har det fram tills nu bara handlat om färdigköpta rätter som jag tuggat i mig..

Supergott

Eller tugga behöver man ju knappt? Men Supergott är det i alla fall!

Skyller på att jag inte haft något större intresse att laga det själv och dessutom saknade jag rätt utrustning, fram tills nu då alltså.

Lättlagat

Ok, vi har pratat om att det är supergott, men hur gör man då för rubriken lovar ju att det är lättlagat så att t.o.m. jag klarar av det!

Man köper en bit ~1kg fläskkarré, ett par gula lökar, en vitlök och lite BBQ (250ml hickory) sås och de tillbehör man vill ha till. Lite grönsaker och pitabröd funkar för mig, eller bara pitabröd och kött som det i praktiken mest blev för mig!
Ugnen skall stå på 125 grader.
Man saltar och pepprar köttet, eventuellt skär bort någon bit fett om man inte gillar för mycket sånt.
Sedan lägger man i köttet i grytan och petar ner vitlökarna och de gula lökarna man skalat och delat i stora bitar, allt detta läggs runt köttet.
Sedan häller man på BBQ såsen och snåla inte med denna, jag har alltid gillat BBQ så jag vill helst köra hela flaskan.

Långsamt

Stoppa in grytan med lock i ugnen (långt ner i ugnen) och vänta 2-3h, ta ut och dela lite på köttet, stoppa in det i ugnen igen och vänta 2h till.

Första inlägget inom kategorin #Kök på denna blogg där jag faktiskt skriver om att laga MAT, annars brukar jag ju laga annat..

0 Besökare har kommenterat :