-->

Tvättade Balkong - Innertaket Under Droppade Vatten (SUCK!)

Jag är måttligt road av allt extra som dyker upp med detta radhus, en sådan sak hände när jag jag skrubbade av balkongen från tak till golv inför målning..
Tvätta-BalkongBlöt-Isolering-Under-Balkong

Tvätta Gick Bra - Slappa Gick Dåligt

När jag var klar med tvätten och satt i soffan på kvällen så hör jag att det droppar vatten ner på vardagsrumsgolvet. När jag kopplar att det är vatten från taket under balkongen kommer en jävla massa svordomar och jag öppnar upp det fula innertaket med en kofot..

Blöt isolering! :( :(
Tvättandet av balkongen har trängt in vatten, förbannade jävla fuskbyggare han är förra ägaren!! Det visar sig nämligen att när han gjorde om balkongen så har han bara lagt takpapp över den gamla balkongtrallen och inte brytt sig om att täta ordentligt för normalt kommer det inte så mycket regn då balkongen har ett tak över.
Torka-Fuktskadad-IsoleringTäta-Balkonggolv-Fog

Torka Upp + Täta Glipor

Ringde runt lite till byggarkompisar och bollade lite, måste jag riva hela skiten och byta isolering? De flesta sa, nääe torka upp och täta så att det inte kommer mer vatten längre fram.

Tur i oturen är att detta hände i somras när det var som varmast och därför räckte det med en vanlig bordsfläkt för att blåsa in luft under takpanelen - Isoleringen var helt torr på ett par dygn.
Uppe på balkongen lyfte jag på trallen och kollade VAR vattnet kunde ha tagit sig in och tätade alla möjliga glipor med klibbig utefog.
Läs gärna mer om hur balkongen och huset blev när det är klart under arkivtaggen #Radhus.
0 Besökare har kommenterat :