-->

Byta LED Blinkers Ytterbackspegel (Skoda Octavia)

De är rätt snygga, dessa LED blinkers i ytterbackspeglar men de håller tydligen inte lika länge som jag trodde att LED gjorde..
Byta-LED-Blinker-Skoda-Octavia-2017

LED Blinker På Skoda Octavia

På min Skoda Octavia från 2017 så sitter det ett par rätt enkla LED blinkers som inte lyser lika jämnt och fint som på dyrare bilar.

Varning-Trasig-LED-Blinker-Ytterbackspegel

Störande Varningslampa

Högra har då och då larmat i bilens statusmenyer och då även visat en ful triangel rakt framför ratten som man stör sig på. LED slingan i sig blinkade ok men kanske lite svagare än den vänstra.

Jag vet, borde städa bilen lite oftare på insidan (och utsidan)..

Original-LED-Blinkers-Billigare

Skoda Original = Billigare Än Pirat

Fick i alla fall ett ryck en dag och köpte en ny LED lampa hos Skoda, original var nämligen lite mindre dyr (~400:-) än en piratlampa hos t.ex. Autoexperten som ville ha över 500:-.

Byta-LED-Blinker-Backspegel-Skoda

Bända Bort Spegelglaset

Själva bytet var inte svårt men lite pilligt. Spegelglaset var väl det jobbigaste psykiskt, vinkla spegeln max och se till att få in handen helt bakom så du pressar bort glaset med ett jämnt brett tryck och inte drar i kanten på glaset..

Därefter var det mest ett gäng torxskruvar och plastbitar som skulle snäppas loss. Återmonteringen av dessa plastsköldar var något jobbigare då man var tvungen att bända in dem med lite våld.
Helt klart värt 400:- att få bort den gula fula varningslampan i bilens display, en bonus är att båda speglar blinkar lika starkt nu.
Läs gärna fler liknande inlägg under arkivtaggen #BilService.
2 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Bra jobbat!
Och kul att man köpa originaldelar till ett
vettigt pris! Bra där Skoda!

Men jag skulle nog iallafall vara mer
störd av den dammiga displayen än
felmeddelandet :-)

//M

FixarFarsan sa...

Alla är vi olika.. men dammet är inte kvar så Ingen blir störd längre!! 😘