-->

Från GlasKeramikHäll Till Induktion = Bästa Uppgraderingen

Köket i radhuset var renoverat runt 1995 och efter lite små fixar av mig så tycker jag att det fungerat bra, förutom på en punkt. Den fina men helt odugliga spisen från IKEA, en keramikhäll som tog 15-20 minuter att koka upp pastavattnet om man samtidigt stekte nåt..
Så i höstas beställde jag en ny induktionshäll på black friday, den tog sedan jättelänge innan den kom och jag tror vi var inne på detta år innan jag till slut fick den (tretti.se strulade helt slut mycket men det är en annan story som inte ens är värd att berätta!)
fast-el-inkoppling-induktionshäll-eller-kontakt

Förvirrande Elinkoppling

Min tanke från början var att jag själv skulle koppla in den nya spisen precis på samma sätt som den gamla, via en perilex-kontakt men det sket sig totalt för varken jag eller farsan fick ihop hur det var tänkt!

Bokade därför in en behörig elektriker som sa att det var tur att jag inte försökte koppla in nya induktionsspisen på samma sätt, då hade nya spisen gått sönder!
Tror jag betalade tusen spänn för elektrikern så klart värt!
skillnad-spishäll-glaskeramik-induktion

Skillnaden Är HELT Sjuk!

Förut hällde jag i fett i stekpannan, satte den på max och började skära 1kg kött i strimlor – När allt var uppskuret så fräste fettet!

Idag hinner jag inte ens vända mig om och hämta smör från kylen bakom innan pannan är för varm.
Absolut bästa uppgraderingen i detta projekt #radhus och den gamla sålde jag dessutom på blocket till några som bara skulle ha en billig spis inför en lägenhetsförsäljning så alla nöjda!
0 Besökare har kommenterat :