-->

Laga betong/putsad Innervägg + Sätta Igen Dörrhål

Ibland (rätt sällan numera!) släpper jag motorcykelstyret samt tangentbordet och blir den lilla hobbysnickare jag är. Idag skall vi prata om ett dörrhål jag och en kompis satte igen i hans nya lägenhet.
reparera-skador-putsad-innervägg

Gipsgegga Fyller Enkelt Större Hål

När vi tog bort de limmade fodren runt gamla dörrhålet så ramlade massa puts bort från 50-talsväggen och hålen efter bitarna var så stora att vi köpte lagningsgips som vi byggde upp väggen med.

regla-upp-dörrhål

Regla Vägg Med 45x45

Medan gipsgeggan torkade så handlade vi två gipsskivor, ett par 45x45 reglar och en bal med isolering. Med dessa prylar pluggade vi igen dörrhålet.

Vän av ordning säger säkert att man ska ha en träskiva för att kunna hänga upp saker men ägaren behövde inte detta så vi skippade detta steg.
gipsa-gammalt-dörrhål-inomhus

Finlir För att Få Väggen Rak

För att få gipsskivan helt i linje med gammal vägg på den sidan där man kommer sitta och kolla med på den (vardagsrummet) så höll en av oss upp en lång regel vågrät över gipsskivan och den andra drog fast regeln bakom gipsskivan.

Hängde ni med? Gipsskivans fästreglar sattes fast först efter att gipsskivan hittat sin plats så att den följde den gamla väggen.
När allt var fastskruvat drog jag på lite bredspackel och plockade ihop mina saker, resten av projektet tog ägaren hand om själv och det blev skitfint. Ingen kan se att det varit ett dörrhål på den långa väggen!
Läs gärna fler liknande inlägg under #Vardagsrum.
0 Besökare har kommenterat :