-->

Test: BMW M1000R = Hojen Som Ger Dig Vingar!

Testade en BMW M1000R och jag tror detta är första gången jag kör en hoj med över 200 hästkrafter (210), fast ska jag vara ärlig så stämmer inte detta då 210 hästar tar ut vid malliga 13750 varv och demo-hojen hade spärrats på max ~8000 p.g.a. inkörningstid.
köra-in-bmw-M100R

100% Felklädd för M1000R!

Ber om ursäkt för ovan bild, man skall givetvis köra en sån här hoj med ett helt skinnställ med puckel på ryggen!

test-bmw-m100r-2024

Vit Eller Svart Kostym

Designen är det inget fel på, den ser ut att göra toppfarten 280 redan på parkeringen och 0-200 går på 7,2 sekunder. Den har en torrvikt på ett kilo under 200 pannor och dubbla små vingar framför varje knä. Den finns i två färger, svart eller vit – Jag föredrar den vita kostymen!

Speglarna under styret ser ballt ut, så tänkte jag också ha på min egen men man ser inte ett smack i dom utan att ändra körställning och kolla ner..

test-köra-bmw-m100r-2024

Rakt Styre = Skön Körställning

Styret var nästan rakt och jag gillade körställningen som inte var så extrem, visst låg vikten mer på händerna än på min men blev ändå positivt överraskad.. Denna skulle man kunna nöta mil på, snabbt!

Lilla instrument/skärmen visade viktigaste infon tydligt och det kändes helrätt på en “banhoj” (gäller väl eg alla hojar!), men blev sjukt besviken på motor och avgasljudet vid tomgång – Motorn rasslade lite fult och avgassystemet lät knappt något.
BMW-säljaren sa att det blir en helt annan hoj med annat öppet system och mappning, är beredd att tro på honom!
Ute på landsvägen, med lite varv på mätaren så var hojen nåt helt annat än på tomgång, ju mer man varvade desto mer ville den ge så jag skulle gärna göra om testet när inkörningsstrypningen var borta och gärna på en frifartsbana!
Prestandan är på pappret väldigt imponerande men ute på vägen så imponerade nog bromsarna mig mest, vilken känsla och vilket BETT!
Något som däremot är mindre roligt på en sån här hoj är att försäkra den, många bolag tar inte ens emot dig trots att hojen har VINGAR!
Läs mina andra #HojTester.
0 Besökare har kommenterat :