-->

M Visade Upp Sin BMW Z4 SDrive 35I

När man tänker efter så är det inte så farligt att åldras när man är en bilentusiast. Man har mer pengar nu och mycket mer körvana så att man inte kvaddar den nya sportbilen lika lätt.

Jag träffade den superhemliga läsaren "M" i Söndags och åkte då med i hans nya leksak, en BMW Z4 sDrive 35I från 2010.

Plåttak-BMW-Z4-35i

Motor: Rak Turbomatad Sexa

Emblemet 35I betyder att det sitter en direktinsprutad rak sexa med dubbla turbos och 306hk under den låånga huven. Gälarna framtill hade M redan bytt ut till dessa mattsvarta och hjulen hade fått spacers för att sitta lite längre ut och mer i linje med karossen.

Rear-BMW-Z4

BMW Z4 - Både CAB och Coupé

BMW Z4 är både en cab OCH en sportcoupé eftersom taket är gjort av plåt (precis som på t.ex. Mercedes SLC300 / SL500) och det vecklar upp sig från skuffen på bara 20 sekunder.

Jag personligen tycker att denna Z4 35I placerar sig precis mellan SLC300 och SL500 i "råhet". Den är även råare och snyggare än en Audi TT (som jag hörde att M också funderade på) men jag tror drivlinan i Porsche Boxster S är ett litet snäpp värre, dock är Z4 snyggare estetiskt då Boxsterns rumpa är designad lite som en front.

Interiör-bmw-z4-sdrive-35i-2010

Osynliga Stenskott

Detta Z4 exemplar hade gått runt 12000 mil och det var inte mycket mer än lite (osynliga) stenskott som vittnade om milen. Den fina raka sexan gav rejält med knuff, kraften var linjär utan någon som helst turbolagg och 35I har hela 400Nm i vridmoment!

Man satt lågt i bilen och med bilen i sport+ lät avgassystemet mer och det puffade trevligt när den sjuväxlade lådan skyndade sig att byta växel när 0-100 avverkades på låga 5,1 sekunder.

Z4 35I är låg, lyxig, bekväm och 35I drivlinan är perfekt för bilen (nej M, man behöver absolut ingen 35IS med 340hk)

Kul med träffar IRL

Kul att få ett ansikte på M som varit här och kommenterat under så många år och även få åka med i hans nya fina leksak! Kul även med denna typ av inblick i vad NI som läser kör för bilar.

Men om vi inte ses för att snacka bil IRL så vet ni väl att jag för ett par år sedan kickade igång en tagg på instagram som jag döpte till #fixarfarsanbilshow. Den kan vi väl damma av genom att du går in och taggar en ny eller gammal bild på DIN bil med den taggen?

Om du nu har massor av tid att slå ihjäl kan du gå in och läsa mina många andra inlägg som jag taggat med #BMW.

3 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Hej,

Ett tips, har ni något rolig bil att visa upp, visa upp den för allas vår Fixarfarsan!

Jag hade en riktigt trevlig eftermiddag!

//M

PS måste jag byta bil för att vi ska göra detta igen eller funkar Z4:an en gång till? :-)

FixarFarsan sa...

Tack detsamma M! Nästa gång är det min tur att ha med mig någon rolig bil så får du sitta med kräkpåsen redo i passagerarsätet! 🤪

Anonym sa...

Hör av dig, jag är på!

//M