Test: Volkswagen Caravelle Som Husbil?

Jag har testat att använda en standard Volkswagen Caravelle (lång hjulbas) som husbil under tre nätter och även förvarat kylvaror och lagat maten där så här kommer mina efter-reflektioner.

Caravelle-Camping-Sova-Test

Caravelle Är En Snygging!

Jag kommer recensera Volkswagen Caravelle TDI204:an under taggen #Biltester lite senare men redan nu kan jag säga att Caravelle aldrig varit snyggare och speciellt i kombinationen brun-metallic ("chestnut brown") ihop med alla kromdetaljer.

Läs gärna mitt gamla inlägg om Volkswagen California som är en äkta husbil för två, byggd på en Volkswagen Multivan.

Lyfta-Ut-Soffa-Säten-Volkswagen-Caravelle-

Lyfta Ut Soffa

Caravellen var 8-sitsig från fabrik och eftersom jag hade två baksätespassagerare med mig på resan så lyfte jag ut fyra säten.

Soffan med tre sittplatser väger bly så den måste man vara två personer på när man lyfter ut, singelsätet klarar man själv.

Underhållsladda-AGM-Batteri-Campingplats

Camping Med 230V

Caravellen har två 12V uttag i utrymmet bak och ska man köra stor kyl och andra storkonsumenter av ström så BÖR man ha med sig en riktigt bra batteriladdare. Helst en större modell än den CTEK jag hade som knappt klarade av att mata ström i den takt som kylskåpet förbrukade.

På riktiga husbilar jackar man in 230V på utsidan av väggen och kan då köra allt inne i bilen på vanlig 230 men på en personbil har man problemet med genomföringen, även om man har med sig en skarvdosa.

Standard-Volkswagen-Caravelle-Som-Camper

Sova i Caravelle

Att sova på en luftmadrass bakom mittensätena går alldeles utmärkt i en Caravelle med lång hjulbas. Är man två personer som reser kan man ha en bredare säng precis bakom framsätena och kyl/packning längst bak i bilen där man ändå sitter och äter under takluckan.

VW-Caravelle-Primus-Kök

Kök & Vatten

Jag hade ett lånat Primus-kök med mig och med bakluckan öppen så hade man ett tak över sig när man lagade mat i duggregnet.

Friskvatten till pasta, dricka och diskning hämtade jag i en större dunk 50 meter bort och Primusköket med sina anpassade tunna kastruller var otroligt effektiva.

Om man kan campa i en vanlig Volkswagen Caravelle? Ja, ABSOLUT! Planera bara för elen (testa hemma är ett tips om du ska ladda batteriet som jag gjorde) och se till att ha med dig en tjock sovsäck för det kan bli riktigt kallt i en bil om vädret slår om till åska och halv storm.

Klart slut från #CampCaravelle

0 Besökare har kommenterat :