-->

Volkswagen California #Carspotting

Igår bloggade jag lite om att campa i en helt vanlig Volkswagen Caravelle och den campingen fungerade ju rätt bra när man bara var solo. (länk: Testar VW Caravelle som Husbil)

Vill man ha en mer campinganpassad folkabuss så står ju faktiskt Volkswagen California redo och bara väntar på dig och din plånbok, t.ex. denna tvåfärgade som jag #carspottade häromdagen..

Volkswagen-California-2018230V-El-Färskvatten-Anslutning-VW-California

230V Matning + Höjbar Taksäng

Ovan syns Volkswagen California som har just de saker jag saknade i en vanlig Caravelle. T.ex. en 230V matningskontakt på utsidan av karossen som både matar kyl med 230V, samt gav ett 230V uttag inne i bilen (för TV, hårfön eller kaffekokare?) OCH även laddade upp bilens 12V batteri(er).

Ett fast kylskåp, kök med dubbla gasspisar och möjlighet att duscha är även de trevliga tillbehör samt genomtänkta stuvutrymmen och vändbara framstolar. California har rätt mycket saker som är trevliga om man ska bo i den när jag tänker efter..

Volkswagen California säljs bara som diesel i Sverige och den minsta 150 hästarsvarianten med manuell låda och framhjulsdrift börjar från 446' vilket med husbilsmått inte är så tokigt.

Läs gärna mitt gamla inlägg från 2012 då jag testade att höja tak, fälla säten i förra generationen av Volkswagen California 2012.

Har försökt boka upp en California för ett camping-test flera gånger men den lever ett hektiskt liv och är alltid "bortlovad" till andra projekt men jag har inte gett upp. Nyligen tog även Volkswagen beslut på att börja bygga California XXL, baserad på Crafter - Så kanske ska vänta och testa den istället?

0 Besökare har kommenterat :