-->

Recension: RDR2 Online (Beta)

Det var en massa spekulationer om när den skulle släppas, alltså RDR2 online eller Red Dead Redemption 2 Online men den kom till slut!

Nästan exakt en månad efter att skivan gick att köpa i butikerna (min recension av RDR2 Story Mode) kom alltså andra, stora halvan av årets stora cowboyspel..

FixarFarsan-Recension-RDR2-Online-Beta

RDR2 Online - Fortfarande en BETA!

Men RDR2 Online är fortfarande en BETA och det märks väldigt väl (kolla t.ex. videon på min Instagram) men låt oss börja från början..

Skapa-Karaktär-RDR2-Online

Min RDR2 Onlinekaraktär

När online-patchen på 5GB installerats så börjar du med att välja hur din karaktär ska se ut från början. Kön, ålder och en massa annat går att ställa in. MR_T_BONE (mitt psn alias) blev en skallig, småfet gubbe med grått skägg - alltså lite som IRL.

Onlinestoryn börjar med att du är en fånge, som sedan blir fritagen och får ett jobb av en dam som vill hämnas på sin mans mördare.

RDR2-Posse-Gunslingers-Gäng-Online

Online Missions, POSSE och Laddtider

Efter det första inledande uppdraget är du liksom fri att utforska allt på egen hand, eller ihop med en grupp andra som på RDR2 språk kallas för en POSSE.

Du kan antingen skapa en permanent, privat POSSE med dina vänner eller hoppa in i öppna publika där det finns plats.

RDR2 Online har MYCKET snabbare laddtider (jag kör på PS4) än vad GTA5 online någonsin haft och vänt/laddtiderna inför och efter de olika onlineuppdragen är i princip noll - TACK för det detta Rockstar!

Deathmatch - Totalt ointressant

Alla onlineprylar som går ut på att kuta runt och skjuta ner varandra eller slåss om en enda häst, jag testade dem, fick hjärtklappning av stressen och kommer inte köra dem mer! Mvh GammalGamerGubbe

Red-Dead-Redemption-2-OnlineUppdrag

Online Uppdragen - Strangers

På Online-kartan, som är något större än huvudkartan i Story mode så ser man en hel del olika "S" ikoner, eller Strangers.

Dessa ger dig olika uppdrag som du kan göra på egen hand eller ihop med din POSSE. Många av dessa är gjorda för att göras ihop med andra och kör man ensam så blir de lite väl jobbiga och svåra.

Så fort du börjat en mission så kan andra onlinespelare komma och förstöra och ska du t.ex. transportera två hästvagnar från A till B ensam och det kommer en full POSSE med fjortisar så är du rätt rökt..

Men Online-uppdragen ÄR väldigt varierande och underhållande, antingen ensam eller ihop med andra.

XP & Låsa Upp Nya Färdigheter

Uppdrag ger bra XP men det gör även att låsa upp olika mål, som att samla 100 örter eller sälja 100 skjutna djur till slaktaren.

Det finns även olika specialfärdigheter (ability cards) som man kan låsa upp vid vissa givna XP nivåer. Har inte riktigt kommit igång med dessa ännu men de kan ge fördelar i strid t.ex. och en korttyp har med dead eye att göra.

Red Dead Redemption 2_20181201213628

Vapen, Ammunition, Priser och Hästar

Jag har tills idag kommit till Level 20 och har än så länge endast köpt en pilbåge och ett fiskespö eftersom priserna är helt skrattretande höga på vapen i förhållande till vad du tjänar på uppdragen.

Skjuter du mycket under ett uppdrag kan det också vara så att du just nu t.om. går back på ett uppdrag när du fyllt på ammunition, eller att en guldring är värd mindre än vad en burk bönor är.. :)

Du kanske tjänar 4-5$ på ett svårt uppdrag som tar dig 30 minuter att spela och ett bättre gevär kostar idag 500$

Update1: Rockstar är medveten om denna kritik och kommer att justera ekonomin inom kort genom att släppa en uppdatering.

Update2: Rockstar har nu börjat rulla ut en uppdatering där alla spelare som spelat betan får 250$ instatta på sitt konto ihop med 15 guldtackor. Uppdateringen omfattar även att priser på diverse vapen nästan halveras.

Tjäna-Pengar-RDR2-Online

Vad Är Då Bäst i RDR2 Online?

Så vad är bäst i RDR2 Online kanske du frågar dig? Jag älskar hela miljön, att "bygga" på sin karaktär, låsa upp nya saker (även om de inte går att köpa än) och att det hela tiden händer oväntade saker. 

Det jag GÖR mest just nu är att jaga olika djur i RDR2 Online betan för när du lärt dig spårandet och sedan rida/sikta samtidigt med pilbågen så kan du lätt spara ihop dina första 1000$ på att sälja hela djur till slaktaren. Ett vanligt rådjur med horn ger dig ofta över 5$ och mer exotiska djur som t.ex. ugglor eller ödlor ger mycket mer (jag vet, inte så PK men digitala djur är ok att utrota).

Fiskandet är också kul och vissa fiskar kan ge dig 8-9$ styck men dessa kräver att man agnar med specialbete och.. ja, bara jakt och fiske är ett eget spel i sig! :D

Behöver du akut pengar kan du även plocka alla örter och växter du ser, sälja dessa till en läkare och du kommer ut med en fet plånbok, eller nu ska jag inte överdriva men de ger mycket bättre pröjs än att köra uppdrag.

Köra missions (tack vare korta laddtider) med andra seriösa spelare och så jagandet är klart roligast i RDR2 Online, tills vi får råd att special-anpassa gubben och sin utrustning.

Har ännu inte nått rätt level så att jag kan börja crafta saker vid lägerelden så det finns mycket kvar att utforska..

Så, får återkomma från skogen och uppdatera i vår någon gång! :)

Detta var lite om RDR2 Online betan, kommentera gärna och läs gärna även mina många andra inlägg taggade med #Gaming.

0 Besökare har kommenterat :