Crescent Rask R20 - Min Nya Långtestcykel

Vissa av er har redan sett den men nu kommer ett officiellt inlägg där årets första långtestcykel presenteras, en kolfibermountainbike vid namn Crescent Rask R20.

Crescent Rask R20 2019

10,7 Kilo Rask Kolfibermountainbike

Kolfiberramen har samma Crescent-klassiska-matt-orange-kulör som på min gamla Zepto Pro (länk till min summering) men där slutar nog också likheterna.

Rask R20 hade lätta snabbrullande 29" MTB däck samt en lätt men stenhård sadel som säkert hjälper till att hålla totalvikten nere.

Totalvikt enligt Crescent är 10,7 kg (vikt anges nästan alltid utan pedaler) och fram sitter en Rock Shox SID luftdämpare med 100mm travel. Hydrauliska skivbromsar är givetvis standard och skivorna mäter 160mm.

Shimano Deore XT

Shimano Deore XT 1x11

Antalet växlar är samma som på Zepto Pro men på Rask R20 är det Shimano XT som står för ändringen av de 11 kuggarna bak (1x11)

MTB Rask R20 Kolfiberstyre

Kolfiberstyre och Sadelstolpe

Både styre och sadelstolpe kommer från TEC och är gjorda i kolfiber.

Crescent Rask R20 riktar sig till den seriöse "tävlingsmotionären" och jag har testat den runt Lidingöloppet MTB 63, samt runt sjön Norrviken och givetvis under vanlig jobbpendling (~50 km mixat underlag per pendlardag) och såklart en massa skogsmulleturer.

Rask R20 har ett listpris på 29.990:- och inom en snar framtid kommer ni hitta min slutsummering av denna Raska hoj under arkivtaggen #Cykel.

0 Besökare har kommenterat :

 
-->