-->

BMW M6 Inredning - Merino Silverstone Skinn

Redan i 525xd som jag testade i vintras så var inredningen lyxig men givetvis ska supermodeller som M6 Gran Coupé vara ännu lyxigare!

Förarstol-Inredning-BMW-M6-2013-Vitt-Skinn

Min provbil var därför extrautrustad med M Multifunktionsstolar (+22') samt en ljus ”Merino” Silverstone Helläderklädsel  (+65').

Eljustering-Framstolar-BMW-M6

M Multifunktionsstolarna fram skulle man kunna prata en hel dag om eftersom de verkligen kan justeras en hel dag, precis efter din kroppsform och smak.

Svankstödet kan både justeras liksom mot ryggen och hur högt det stödet skall vara samt hur mycket sidostöden ska klämma åt fläsket.

Även lårstödet är elektroniskt justerbart och båda stolarna har minne.

Justera-Axlarna-Framstolar-M6-Gran-Coupé

En sak som jag aldrig har sett på andra bilar är detta justerbara axelstöd som givetvis var steglöst och elektroniskt och tack vare det kan du "ligga mer" fast ändå ha stöd för nacke och axlar.

Vad ska man säga, utomordentligt lyxiga stolar som kostar därefter. En enda sak jag saknade lite (som fanns i #Touareg) var kylfläktar i ryggen som kunde fläkta bort överskottsvärmen där.

Elektrisk-Rattjustering-Rattvärme

Till sist, även ratten var så klart elektroniskt justerbar och dess läge sparades i minnet. Varje gång man startade och stängde av motorn åkte ratten dessutom upp/ner för att underlätta in och ursteg.

BMW-M6-Bang-Olufsen-High-End-Surround-Sound-System

Bilen hade även ett Bang & Olufsen High End Surround Sound System (+50') som höjde upp en centerhögtalare i instrumentpanelen vid start men jag kan inte berätta hur den lät för den fick vara avstängd.

BMW-M6-Gran-Coupé-Baksäte-Vitt-Skinn

Sedan till hela grejen med Gran Coupé, insteget genom bakdörrarna till denna lyxiga oas som kallas baksäte. Gran Coupéns kaross är en dryg decimeter längre än vanliga 6-serien och det märks här.

När jag satt bakom race-chauffören, alltså mig själv så kunde jag lufta knäskålarna ordentligt men taket satt nära den hårlösa skallen.

Mysig-Innerbelysning-BMW-M6

På natten har man en varm mysig belysning även i baksätet och egen klimatzon om bilen har klimatautomatik med 4-zonsreglering för +8'.

Kardantunneln snor en hel del plats som synes men bilen har ändå tre bälten bak.

Barnstolar-Familjebil-BMW-M6-Gran-Coupe-F06

Som familjebil skäms den inte heller för sig. Två 4+ barn sitter kanon här bak och gillar de gröna-lund-pirr i magen kan du bjuda på det varje gång det slår om till grönt. Återkommer mer till detta ämne.

Baklucka-Lastutrymme-BMW-M6-Gran-Coupé-F06-2013

När vi ändå är inne på kapitlet barn-i-bil så ser bakluckan ut såhär, här kan du lasta en sittvagn eller ett par stora väskor när ni ska åka ner till sommarhuset i Europa.. *dagdrömmer*

Read-More-BMW-M6-Gran-Coupe-Test-Posts

Det var "lite" om inredningen, måste få återkomma till funktioner och sånt i ett separat inlägg, blir för mastigt att ta dem här :)

2 Besökare har kommenterat :
Anders Palm sa...

Redan de "gamla" komfortstolarna i BMW E60 och senare F10 har justerbart "axelstöd". Finns även i Citroën C5 har jag för mig.

FixarFarsan sa...

Ah, där ser man! Det var första gången för mig :D
Tack för info och kommentar!