-->

Crescent Zepto Pro - Min Nya Långtestcykel

Då har jag hämtat hem nästa långtestcykel. Min andra Crescent och denna gång utan elassistans (läs mitt test av Crescent Elder här).

Crescent-Zepto-Pro-SRAM-Rival

Crescent Cyclocross i Kolfiber

Som ni kanske minns så sålde jag nyligen min superlätta Scott CR1 kolfiberracer och jag funderar faktiskt på att även sälja MTB'n för att ersätta båda dessa med denna typ av cyclocross/gravelbike.

Update: Scott Aspect 910 är nu såld den med

Även om denna Crescent har en ljusare och mattare orange så får den mig att tänkte på den där orangefärgade pojkracern med bockstyre som stod i skyltfönstret hos cykelhandlaren på 80-talet..

Crescent-Zepto-Pro-Test-Svenska

Crescent Zepto Pro SRAM Rival

Denna Crescent Zepto Pro är en lätt cyclocross med kolfiberram och kolfibergaffel samt SRAM Rival 1x11 växlar. 1x11 betyder enkelklinga fram och 11 bak och hjulen är högre, bredare och även mer MTB-mönstrade än på en vanlig racer.

Enkelklinga fram ger en extremt clean design och på köpet lite färre vajrar, som dessutom är dragna inne i ramen för att man lätt ska kunna kasta upp cykeln på axeln och kuta uppför branta backar.

Bromsarna är hydrauliska skivbromsar som biter året om och detta är bra eftersom dessa hojar klarar vinterdäck och lämpar sig därför för åretruntcykling.

Nu ska jag inte bli för långrandig. Ska nu testa cyklocrossen riktigt ordentligt, pendla en massa med den och även ta ut den på längre landsvägsturer och runt det härliga MTB spåret runt Norrvikensjön (läs min Norrviken runt guide här).

Update: Det visade sig att just denna cykel hade specialbyggts för tävling med bl.a. fullt SRAM Force paket. Samma antal växlar som Rival men lättare komponenter och bättre bromsar samt mer känsla i växlingarna.

Du kommer senare hitta min hela Crescent Zepto Pro recension under arkivtaggen #Cykel.

0 Besökare har kommenterat :